Nasveti

Okrepite se z ajurvedo

Zima je muhasta, kar je idealno za prehlad ali gripo. Z ajurvedskimi nasveti lahko preženete zimske tegobe.
Fotografija: Vzemite si nekaj trenutkov zase, preden začnete dan. 
Odpri galerijo
Vzemite si nekaj trenutkov zase, preden začnete dan. 

Z upoštevanjem nekaj ajurvedskih nasvetov je lahko zima mirna, brez stresa in predvsem zdrava.

Odločite se, da boste zmanjšali količino stresa in ohranjali ravnotežje med umom in telesom. Da naš um ostane miren in jasen, potrebujemo dovolj počitka, zato se v posteljo odpravite do desete ure zvečer in raje vstanite malce prej kot po navadi.
Če ne morete zaspati, ker je vaš um zaposlen in bega po seznamu opravil ali skrbi, pred spanjem spijte skodelico toplega mleka s ščepcem kurkume in kardamoma. Lahko poskusite tudi z aromaterapijo; predlagamo sivko ali čaj za mirnejši spanec, da se umirite in sprostite.

Poenostavite si življenje in zmanjšajte stres. Upravljanje stresa se zdi veliko preprostejše, ko o njem beremo, a majhen namig: organizirajte se s pripravo seznamov in načrtovanjem. Pomaga, če si zvečer zapišete seznam opravil za naslednji dan.
Telovadba in meditacija sta blagodejni. Poiščite nekaj minut za kratek sprehod na svežem zraku in zjutraj za pet mirnih minut v tišini, da umirite um in zaslišite svoj notranji glas. Meditacija bo pomagala pri intuitivnem razmišljanju, sprehod pa za boljši spanec in nižanje stresa.

Pametni potujejo previdno: kamor koli se odpravite, poskrbite, da boste odšli dovolj zgodaj, da se vam ne bo mudilo. Kadar hitimo, se oglasijo stresni simptomi, napenjamo srce in izgubimo dragocene minute, ki smo jih zjutraj posvetili meditaciji. Prav tako med vožnjo ne telefonirajte in ne opravljajte vseh tistih reči, ki jih prej ali pozneje »ne boste utegnili«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije