POZOR

Štiri navade, ki rušijo zaupanje v zvezi

Nekatere navade res niso primerne.
Fotografija: Zaupanje je krhka, a nepogrešljiva vrednota. FOTO: Seventyfour/Gettyimages
Odpri galerijo
Zaupanje je krhka, a nepogrešljiva vrednota. FOTO: Seventyfour/Gettyimages

Zaupanje je temeljna sestavina tudi intimnega odnosa. Žal pa se vse prepogosto dogaja, da je to porušeno. Katere navade največkrat onemogočajo vzpostavitev brezpogojnega zaupanja v razmerju?

Nepripravljenost na kompromis

V zvezi so kompromisi domala vsak dan na dnevnem redu. Naj bodo veliki ali majhni, oseba, ki jih zavrača in trmasto vztraja pri svojem, ne more vzpostaviti pravih pogojev za zaupanje.

Izogibanje pomoči

Ko ga potrebujete, ga kličete, mu pošiljate sporočila, a on se nanje ne odziva. Čeprav trdi, da vam bo vedno stal ob strani, v ključnih trenutkih preprosto izgine. Ali je to v navadi vam. Ne glede na to, kdo se vztrajno izogiba pomaganju, takšni osebi ni mogoče zaupati.

Nepriznavanje krivde

Vsakdo se včasih zmoti, stori napako ali nekoga užali oziroma kako drugače prizadene. Nič ni narobe, če se to ne dogaja prepogosto in če zna oseba prevzeti krivdo ter odgovornost za svoje napake. Tisti, ki je ne, žal ni zaupanja vreden.

Pripovedovanje nelogičnih zgodb

Pravijo, da je resnica le ena, laži pa je več. Če vam torej enkrat pripoveduje eno in drugič drugačno različico iste zgodbe, ne pripoveduje resnice. Nekomu, ki laže, pa res ne gre zaupati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije