ZANIMIVO

Za uspešen zakon mora ona nositi hlače

Strokovnjaki so prepričani, da je zakon veliko uspešnejši, če ima zadnjo besedo praviloma ona.
Fotografija: Za srečno zvezo naj hlače nosi ona. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Za srečno zvezo naj hlače nosi ona. FOTO: Thinkstock

Če v zakonu ali zvezi večino odločitev sprejema ona, je to koristno za oba partnerja, trdijo strokovnjaki s področja medčloveških odnosov in dodajajo da so, če sta tradicionalni vlogi zamenjani, moški bolj sproščeni, svobodnejši in srečnejši. In ne samo to, tudi ženski vodilna vloga zagotavlja samopotrditev ter s tem več zadovoljstva v razmerju.

Boj za prevlado

Študije so dokazale, da je boj za prevlado med partnerjema v zvezi pogost pojav, in če je ona podrejena, to negativno vpliva na njeno duševnost, kar ima lahko pogubne posledice. Želja žensk po prevladi v zakonu je posledica dolgoletnih kršenj pravic nežnejšega spola, zato ima neenakopravnost zanje večje negativne posledice kot za pripadnike močnejšega spola.
Moški svojo nadvlado dojemajo kot nekaj normalnega, medtem ko se ženske v družbi še vedno velikokrat počutijo zapostavljene ter neslišane, zato podzavestno vselej poskušajo uveljavljati več moči, pa čeprav zgolj v intimnem odnosu.

Ona glavna, oba srečna

Če on v zvezi ali zakonu njej ne dopušča dominantne vloge, to vodi v njeno nezadovoljstvo, ljubosumje in druge negativne občutke, ki slabo vplivajo na zvezo. Z drugimi besedami: redkeje kot on udari po mizi in pogosteje, kot govori da, draga, bolj zadovoljna bo ona, s tem pa se obema obeta srečnejši odnos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije