PREVENTIVA

Upočasnite staranje vagine

Z nekaj preprostimi koraki bo vaše intimno področje dlje mladostno in zdravo.
Fotografija: Tudi nožnica je podvržena vplivu časa. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Tudi nožnica je podvržena vplivu časa. FOTO: Thinkstock

Tako kot vsi drugi deli telesa tudi intimno področje ne more ubežati sledovom časa. Že v dvajsetih letih se začno manjšati maščobne obloge na sramnih ustnicah, te zato počasi izgubljajo prožnost in volumen, sčasoma pa se tudi na njih pojavijo gubice.

Proces staranja vagine je povezan tudi z njenim raztezanjem (med porodi), svoje prida še menopavza, saj se med njo zmanjša dotok krvi vanjo, sluznica izgublja naravno vlago, prav tako oslabijo mišice medeničnega dna.

Dejstvo je, da vsega tega ni mogoče preprečiti, obstajajo pa načini, ki lahko ublažijo sledove časa na intimnem področju.

Keglove vaje

Te so pomembne za dobro zdravje vaginalnega področja. Ginekologi svetujejo redno stiskanje in sproščanje mišic medeničnega dna, saj bodo te tako ostale čvrste ter napete in zagotovile ne samo mladostnejši videz vagine, temveč bodo preprečile tudi inkontinenco ter pripomogle k izrazitejšim občutkom med spolnimi odnosi.

Spolna aktivnost

Med spolno stimulacijo se pospeši krvni pretok v intimne organe, s tem vanje pride več kisika in hranljivih snovi, poleg tega redna spolna aktivnost pomaga pri ohranjanju primerne vlažnosti vagine. Nimate partnerja? Nič hudega, pomaga tudi masturbacija.

Kolesarjenje

Vsaka telesna aktivnost pripomore k celotnemu zdravju in mladostnemu videzu, torej je dobrodošla. Intimnim predelom pa zaradi značilne telesne drže najbolj koristi prav kolesarjenje.

Primerna higiena

Na področju intimnih organov uporabljajte blaga, temu namenjena mila, notranjost vagine pa čistite samo z vodo. Agresivni preparati namreč izsušijo kožo na intimnem področju, suha koža pa privede do prezgodnjega staranja.

Prava poza

Tudi položaji, v katerih se predajate telesnim strastem, vplivajo na zdravje in videz vagine.
Najbolj prijazna ji je kavbojka, med katero nadzorujete ritem in kot penetracije ter hkrati krepite mišice medeničnega dna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije