DEJSTVA

Tri kruta in pogosto zamolčana dejstva o zakonu

Vse preveč je takih, ki v zakon stopajo z napačno predstavo in nameni.
Fotografija: Slovesna zaobljuba ni zagotovilo za srečo do konca svojih dni. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Slovesna zaobljuba ni zagotovilo za srečo do konca svojih dni. FOTO: Thinkstock

Zakon naj bi temeljil na ljubezni in spoštovanju, partnerja naj bi se vanj podala iz pravih razlogov in se vzajemno trudila za njegov uspeh. Le tako lahko ostane trden in skladen. Dobro pa je, preden se odločite zanj, poznati nekaj krutih ter pogosto zamolčanih resnic o zakonski skupnosti.

Ne zagotavlja sreče do konca dni

Zakon ni zagotovilo, da bo nekdo, ki se mu zavežete ter se on zaveže vam, ostal z vami do konca dni. Prav tako lahko odide, kot če bi bila zgolj v zvezi. Ne glede na to, kakšen je njegov razlog.

Ne bo rešil vajinih težav

Če je vajina zveza na majavih tleh, je zakon ne bo rešil. To ni čarobna palčka, ob kateri bi vse težave izginile, zato se raje ne slepite in mu ne pripisujte čudežne moči.

Ni oddih, je trdo delo

Obdobje medenih tednov prej ali slej mine in sčasoma se v vsakem odnosu pojavijo izzivi, težave in nesoglasja, ki jih je treba reševati. Le tako lahko zakon obstane: s trdim delom obeh partnerjev. 
Res je, da sta na poroki drug drugemu izpovedala ljubezen, a to za uspešno skupno pot še zdaleč ni dovolj. Treba jo bo negovati, graditi ter se zanjo truditi vsak dan. To je eden ključnih pogojev, da bi zveza res ostala taka, kot sta se je nadejala tedaj, ko sta si izmenjala prstana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije