PARTNERSTVO

Pet stvari, ki jih srečno partnerstvo ne pozna

Če postane razmerje boleče, razmislite, kam to pelje. Za ljubezen ne prosite, prav tako v razmerju ne lažite.
Fotografija: Za ljubezen vam ni treba prosjačiti. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Za ljubezen vam ni treba prosjačiti. FOTO: Guliver/Getty Images

Ljubezen sama po sebi ni težka in ne boli, ko pa se začne to dogajati, je vprašanje, ali ste v srečnem partnerstvu. Če odnos od vas zahteva, da trpite, razmislite, kam pelje.

Ne prosjačite za ljubezen

Zakaj bi prosili za ljubezen, če vam ljubezen pripada? Prava ljubezen med dvema ne zahteva napora, odnos ga, a vseeno to ni pogoj za ljubezen. Če morate partnerja prosjačiti za ljubezen, nikoli ne boste dobili tega, kar si zaslužite, ker zahtevate nekaj, česar vam partner ne more dati. Partner bi vas moral povzdigovati, ne poniževati.

Za srečo v dvoje ni treba veliko. FOTO: Guliver/Getty Images
Za srečo v dvoje ni treba veliko. FOTO: Guliver/Getty Images

Ostanite takšni, kakršni ste

Ko vas nekdo ljubi, vas ljubi takšne, kakršni ste. Velikokrat se ne boste strinjali, v mnogočem se boste prilagajali, ampak zaradi partnerja ne spreminjajte svojih načel in svoje osebnosti. Ni treba, da ste popolni, če ste v pravem razmerju, vas ne bo nihče gnjavil s tem, kaj vse je z vami narobe.

Ne prikrivajte resnice

Ni pomembno, o kateri stvari lažete, pomembno je, da prikrivate resnico, tudi iz strahu, in se pretvarjate, da ste nekaj, kar niste oziroma kar morda zaradi različnih razlogov ne morete biti. Za vašo samopodobo in življenje na splošno bi bilo veliko bolje, da se spoprimete s svojimi težavami, potem vam ne bo treba več lagati.

Brez dvomov

Če ste v zdravem partnerstvu, ni treba dvomiti o partnerju, o tem, kaj počne, ali vas vključuje v svoje načrte in v svojo prihodnost, ker to že počne. Samoumevno je, da ste del njegovega življenja in da si delita dobro in slabo.

Brez pravil

Nekatere stvari v razmerju narekuje že zdrava pamet, o nekaterih se je treba dogovoriti, postavljanje bolj ali manj smiselnih pravil pa običajno ni kazalnik srečnega partnerstva, ampak kaže na težave ali celo strah pred razpadom zveze, ki naj bi ga pravila preprečila.N

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije