Pet nasvetov za boljši odnos v karanteni

Določita čas za skupne trenutke, samoto in tudi seks. Ne skrivajte čustev, a ne bodite agresivni.
Fotografija: Ura samote na dan je zdravilna. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ura samote na dan je zdravilna. FOTO: Guliver/Getty Images

Do popolne vrnitve v stanje pred karanteno je verjetno še daleč, zato je še toliko bolj pomembno, da odnos, ki ga imate doma s partnerjem, ohranite zdrav.

1. Bodite iskreni
Ne skrivajte svojih čustev pred partnerjem ne glede na to, kako prijetna ali neprijetna so. Če vam gre na živce, mu to povejte, a ni treba stresati jeze nanj. Še slabše je, da se pretvarjate, da je vse v redu, čeprav vam na čelu piše, da ni. Ne bodite pasivno agresivni, samo iskreni.

2. Poiščite svoj prostor in čas
Če ste zdaj več doma, ker delate od doma namesto v službi, je nujno, da si znotraj doma ustvarite svoj prostor pod soncem, nekje, kjer vas pustijo pri miru, da razmišljate, delate po svoje, se odklopite ... In če je tudi partner več doma, se lahko dogovorite za razpored ali urnik, določita skupne aktivnosti, čas zase, čas za intimo ...
3. Pojdite sami v naravo
Ni treba, da ste ves čas s partnerjem in da se celo gibate skupaj na svežem zraku. Ura ali več gibanja na prostem, ko ste sami s sabo in predelujete svoje misli in čustva, vas bo drugače napolnila z energijo, kot če bi bili v dvoje, naravnost zdravilna je.

4. Romantični zmenek
Za ščepec romantike poskrbite tako, da partnerja povabite na romantični zmenek – to je zdaj ob toplih večerih, ko lahko posedate na terasi lokala, spet mogoče. Ni treba, da zapravljate, kot da jutri ne obstaja, tudi piknik v zelenem parku je čudovita ideja, pomembno je, da v tem času ne gledate v telefon, ampak pozornost posvečate partnerju.

5. Ne pozabite na intimo
Seks je svojevrstna prioriteta, ki bi jo morali pari ohranjati pri življenju, tudi ko stvari niso rožnate. Včasih teče sam od sebe, včasih si je treba spolnost popestriti, včasih si je treba kaj priznati, včasih je seks celo treba dati na urnik, da se zanj najde čas, a partnerja, ki vztrajata, bosta zagotovo našla pot drug do drugega. V nasprotnem primeru pa počasi, a zagotovo, drug od drugega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije