SPODBUDNO

Kava za boljši seks

Ljubitelji kave so deležni boljšega seksa, saj kofein med drugim pozitivno vpliva na libido.
 
Fotografija: Kava za lepše jutro in boljše spolno življenje. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kava za lepše jutro in boljše spolno življenje. FOTO: Thinkstock

Strokovnjaki z univerze Teksas so dokazali, da je s pitjem kave mogoče izboljšati spolno življenje. Pri moških, ki na dan popijejo dve skodelici kave, je za 42 odstotkov manjša verjetnost erektilne disfunkcije kot pri tistih, ki tega napitka ne uživajo. Prav tako kava pozitivno vpliva na libido in orgazme žensk, saj kofein spodbuja pretok krvi po vsem telesu, torej je njegov učinek opazen tudi v genitalijah.

Večja vzdržljivost

Kava dviga tudi raven telesne energije in povečuje vzdržljivost. Oboje je med rjuhami nadvse dobrodošlo, piše The New York Times.

Vonj po kavi niža stres

Raziskave so dokazale, da lahko že samo vonj kave pozitivno vpliva na zmanjševanje stresa, ki je neredko kriv za upad akcije med rjuhami.

Ljubitelji kave so srčnejši

Podatki so pokazali še, da so kavopivci na splošno srečnejši od onih, ki kave ne pijejo. Drugi viri kofeina, kot so energijske pijače ali močno sladkana kava z mnogimi dodatki, sicer res na počutje vplivajo negativno ter lahko vodijo tudi v depresijo, nesladkana kava pa v telesu spodbuja nastajanje hormona sreče, ki ne vpliva pozitivno le na počutje, temveč tudi na spolno življenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije