OKUSI
Posladkajte se z jagodno torto
Posladkajmo se.
Odpri galerijo
1. Piškote fino zdrobimo, to lahko storimo v sekljalniku ali pa jih damo v vrečko in jo povaljamo z valjarjem. Zdrobljene pomešamo s stopljenim maslom. Stresemo v model za torte premera 24 cm in zmes s prsti enakomerno zgladimo. Postavimo v hladilnik.
2. Pripravimo kremo. Kremni sir ali maskarpone zmešamo s sladkorjem v prahu, limonovo lupinico in vaniljo. V drugi posodi stepemo smetano in dodamo maskarponeju oziroma siru. Jagode drobno sesekljamo in vmešamo v smetanovo zmes. Lahko pa jih zmiksamo v blenderju in potem dodamo smetanovi kremi, da se lepo roza obarva. Kremo enakomerno premažemo po keksih. Postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure.
3. Torto okrasimo z jagodami, narezanimi ali celimi, če so majhne, kakor nam je ljubše. Postrežemo z žlico smetane ali sladoleda in žlico zmiksanih jagod.
2. Pripravimo kremo. Kremni sir ali maskarpone zmešamo s sladkorjem v prahu, limonovo lupinico in vaniljo. V drugi posodi stepemo smetano in dodamo maskarponeju oziroma siru. Jagode drobno sesekljamo in vmešamo v smetanovo zmes. Lahko pa jih zmiksamo v blenderju in potem dodamo smetanovi kremi, da se lepo roza obarva. Kremo enakomerno premažemo po keksih. Postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure.
3. Torto okrasimo z jagodami, narezanimi ali celimi, če so majhne, kakor nam je ljubše. Postrežemo z žlico smetane ali sladoleda in žlico zmiksanih jagod.