TOP VINO

Prestižna svetovna vina na festivalu

Po uspešni prvi izvedbi se vrača Top vino; predstavili se bodo bordojski châteauji, šampanjci, vina najboljših kleti Toskane pa seveda 30 najboljših slovenskih vinarjev.
Fotografija: Na festivalu bo mogoče poskusiti vrsto najprestižnejših vin sveta ter vrhunskih vin slovenskih vinarjev. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Na festivalu bo mogoče poskusiti vrsto najprestižnejših vin sveta ter vrhunskih vin slovenskih vinarjev. FOTO: Igor Mali

Po dveh letih se vrača festival Top vino, ki ga tako kot prvikrat, leta 2016, organizira podjetje eVino. Mednarodni vinski bienale bo 8. oktobra v Cankarjevem domu, vinarjem bo letos namenjenega več prostora kot prvikrat, poleg tega bodo organizirane tri delavnice, del prizorišča pa bo namenjen destilatom, čedalje bolj priljubljenemu džinu, sta pojasnila Gašper Čarman in Franci Kek.

Gašper Čarman in Franci Kek FOTO: Igor Mali
Gašper Čarman in Franci Kek FOTO: Igor Mali

Na festivalu, ki bo potekal med 13. in 19. uro, prej bo odprt za strokovno javnost, bo več kot 80 kleti, med njimi bo 30 najboljših domačih vinarjev pa vinarji iz sosednje Hrvaške, Italije in Avstrije, poleg teh bodo na voljo bordojski châteauji, šampanjci in vina najuglednejših kleti Španije, Portugalske, Gruzije, Nove Zelandije in ZDA.

Po prvi izvedbi se z zvenečimi imeni vrača mednarodni festival Top Vino by eVino. FOTO: Dean Dubokovič/arhiv eVino
Po prvi izvedbi se z zvenečimi imeni vrača mednarodni festival Top Vino by eVino. FOTO: Dean Dubokovič/arhiv eVino

Poskusiti bo mogoče tudi vina, katerih cene presegajo 100 evrov za steklenico: odpirali jih bodo ob vnaprej določenih urah. Z nakupom vstopnice (do 17. septembra po 35 evrov, na dan prireditve bo treba plačati 50 evrov) bodo imeli obiskovalci (pred dvema letoma jih je bilo dobrih tisoč) možnost okušati vina več kot 80 vinarjev, ki spadajo v sam svetovni vrh. Nakup steklenic na festivalu ne bo mogoč, bo pa mogoče žlahtno kapljico naročiti, in to v tednu po festivalu s 15-odstotnim popustom.


Organizatorji so poskrbeli tudi za delavnice (zaradi omejenega števila mest bo udeležba mogoča le s posebno vstopnico). Na eni bo udeležence v svet prestižnih vin popeljala Caroline Gilby, ki se že od leta 1992 ponaša z najvišjim nazivom v svetu poznavalcev vin – master of wine.

Pred dvema letoma je festival obiskalo več kot tisoč ljudi. FOTO: Žiga Intihar/arhiv eVino
Pred dvema letoma je festival obiskalo več kot tisoč ljudi. FOTO: Žiga Intihar/arhiv eVino

Drugo bo vodil Primož Lavrenčič s Posestva Burja, vrhunski slovenski vinar iz Vipavske doline, ki se ponaša s čudovitimi vini, tretja pa bo na temo vinskih kozarcev svetovne blagovne znamke Riedel, ki bo razkrila, zakaj se splača vino postreči v pravem kozarcu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije