Pašteta iz tunine (RECEPT)

Je najbolj preprosta za pripravo, saj je ni treba toplotno obdelati.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Kadar se nam zahoče paštete, pa je nimamo, imamo pa konzervo tunine, iz nje pripravimo imeniten namaz. Osnovi, torej tunini, poljubno, po okusu dodajamo druge sestavine, poper ali čili, če želimo ostro jed, pa sveža zelišča, na primer peteršilj in drobnjak, lahko različna semena, na primer sončnična ali sezam.


Da se bo pašteta bolje mazala in ne bo presuha, ji dodamo maščobo, maslo, oljčno olje, tudi kremni sir. Dodamo lahko nekaj kapljic limonovega soka. Če imamo več lačnih jedcev in le eno konzervo tunine, namazu dodajmo stročnice v zrnu, na primer čičeriko ali fižol.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije