RECEPT

Iztok Žilnik: jagnječje zarebrnice v zeliščni skorjici

Zorjeno, polno in bogato rdeče vino se ljubi z jagenjčkom. Odlična izbira so merlot, cabernet sauvignon, syrah, barolo, priporoča sommelierka Mira Šemić.
Fotografija: jed
Odpri galerijo
jed

Po recept, ki vam ga danes predstavljamo, smo se ta teden odpravili v Celje. V tamkajšnji gostilni in pivnici Stari pisker ustvarja družina Žilnik – oče Stane stoji v ozadju, mlajši sin Aljaž je lastnik, starejši Iztok pa kuhar. Tako kot vodja kuhinje Uroš Kajtner je tudi Iztok Žilnik, sicer diplomirani ekonomist, kuharsko znanje dve leti nabiral v Londonu, na znani kuharski šoli Le Cordon Bleu. Iz ekonomskih voda sta v gostinstvo priplula tudi njegov brat in oče, spretnosti, ki so jih osvojili na ekonomskem področju, pa zdaj složno preslikavajo v gostinsko panogo. Poleg edinstvene kulinarične podobe uigrana ekipa stavi tudi na spletno prepoznavnost, to pa počnejo tako spretno, da je lani njihova sladica, pripravljena z banano in znanim viskijem jack daniels, požela kar 29 milijonov ogledov! Pa poglejmo še mi, kako so videti zarebrnice iz tiste slovenske gostilne, ki jo poznajo spletni gurmani z vsega sveta.



Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije