PRAKTIČNO

Stopnička do nebes

Pakiranje v strešni prtljažnik ali kovček je lahko zoprna reč, še posebno če nisi dvometrski košarkar
Fotografija: Stopnička, ki olajša pakiranje na strehi avta. FOTO: Mokidoor.com
Odpri galerijo
Stopnička, ki olajša pakiranje na strehi avta. FOTO: Mokidoor.com

Kje so časi, ko je štiričlanska družina šla na dvotedenske počitnice s fičkom in imela s seboj vse, kar potrebuje? Zdaj imamo mnogo večje avtomobile, a kljub temu na strehi prevažamo še 400-litrski kovček, ki ga je povrhu vsega še precej naporno napokati z robo, še posebno če človek ni ravno dvometrski košarkar. Pragovi se hitro umažejo, sedežne prevleke še hitreje, če pa zraven avta postaviš lestev, lahko še krasno telebneš.

V podobnih težavah se je znašel ameriški reševalec in gasilec Zach Brown oziroma njegova žena, s katero sta rada hodila na bolj pustolovske izlete, kar pomeni nekoliko več opreme, ki je ne moremo peljati drugje kot na strehi. Če je Zachova bolj drobna žena hotela sama na izlet med moževimi dolgimi delavniki, se je znašla pred težavo. Kako natovoriti kolo na streho? Oziroma ga spraviti dol? Seveda ni edina na svetu.

Zach je začel razvijati prototipe stopničke. Ko je na kickstarterju našel več kot 2000 podpornikov, ki so skupaj zbrali okoli 100.000 evrov, je dojel, da ima dober izdelek, zato se je povezal s trgovcem avtomobilske dodatne opreme Rightline Gear. Stopnička se preprosto zatakne na zapah na stebričku B, kjer se zaklepa ključavnica prednjih vrat. Stvar je dovolj stabilna, da lahko nanjo stopimo z obema stopaloma ter zlahka dosežemo strešni kovček, nosilec za kolesa, kajak ali kanu oziroma kar koli že imamo na strešnem prtljažniku. Na amazonu se stopničko najde za 40 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije