NOVODOBNE SLUŽBE

Poglejte, kdaj lahko pustite službo in postanete vplivnež

Objavljamo število ogledov, ki jih potrebujete, da zaslužite povprečno slovensko letno plačo.
Fotografija: FOTO: Lucy Nicholson, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Lucy Nicholson, Reuters

Veliko mladih sanja o novih nestandardnih oblikah služenja denarja za preživetje, med njimi je precej pogosta želja postati spletni vplivnež. Namesto vsakdanjega odhoda v službo za osem ur tovrstna zaposlitev nudi precej več svobode pri odrejanju delovnega časa in še veliko je drugih prednosti. 

Seveda pa služba vplivneža ne pomeni, da se tam cedita samo med in mleko. V podjetju Reboot SEO so preučili, koliko ogledov bi potrebovali evropski youtuberji in tiktokerji, če bi želeli živeti samo od objav videoposnetkov. Kot piše portal MM, bi morali v Sloveniji za doseg povprečne letne plače imeti kar 4,465.377 ogledov svojih videoposnetkov na youtubu in 50,446.697 na tiktoku. To so precej visoke številke, ki se ne dosežejo kar čez noč. S temi ogledi pa bi zaslužili 15.648 evrov letno, kolikor znaša slovenski povprečni zaslužek v enem letu.

Slovenija se je na lestvici štiridesetih držav znašla nekje na sredini, in sicer na 21. mestu, še piše omenjeni portal. Največ ogledov bi za povprečno plačo v svoji državi potrebovali v Švici, najmanj pa v Turčiji.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas