UPORABNO

Kako iz telovadnih copat pregnati smrad

Vse poletje bodo lepo dišale.
Fotografija: Tudi telovadne copate lahko vse poletje ostanejo sveže. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Tudi telovadne copate lahko vse poletje ostanejo sveže. FOTO: Thinkstock

Poletje z vsem lepim prinaša tudi manj lepe plati. Ena od njih je neprijeten vonj, ki se širi iz obutve, zlasti iz telovadnih copat, v katerih se stopala med vadbo dodobra preznojijo, bakterije pa pridno razkrajajo znoj in ustvarjajo vonjave, ki marsikoga spravijo v zadrego. To je res mogoče premagati s pranjem, a prepogosto namakanje v pralnem stroju ali umivalniku lahko uniči obutev. Zato poglejte nekaj preprostih in varnejših načinov za sveže in dišeče telovadne copate ter drugo poletno obutev.

Otroški puder

Stopala si po umivanju dobro osušite in jih, preden obujete nogavice ali sandale, posujte z otroškim pudrom, ki bo sproti vpijal znoj. Ko obuvalo sezujete, ga posujte z otroškim pudrom ali jedilno sodo. Počakajte čez noč, oboje bo vpilo vlago in preprečilo bakterijam, da bi se zadrževale v notranjosti obutve.  

Pomoč kave

V aluminijasto folijo nasujte nekaj žlic mlete kave in jo čez noč položite v obutev, zjutraj pa iz nje odstranite. Tudi kava vpija vlago in neprijetne vonjave.

Pesek za mačja stranišča

V staro bombažno nogavico nasujte pesek za mačja stranišča, jo zavežite in čez noč položite v obutev. Tudi tako boste premagali posledice znojenja stopal.

Alkohol

Notranjost obutve od časa do časa premažite s krpo, ki ste jo namočili v alkohol. Na takšen način boste odstranili bakterije, krive za neprijetne vonje, ki se širijo iz obutve. Podobno kot alkohol deluje tudi razkužilo za roke.

Robčki za sušenje

Preden obutev za daljši čas pospravite v omaro, vanjo položite robčke, ki jih sicer uporabljate v sušilnem stroju. Ti jo bodo prijetno odišavili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije