PRAZNIČNO

Pet nasvetov za najlepše okrašeno božično drevo

Bliža se čas, v katerem bodo po domovih zažarela božično-novoletna drevesca, domiselno okrašena bodo nedvomno deležna prave pozornosti.
Fotografija: Pri nameščanju prazničnih lučk je dovoljeno pretiravati. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pri nameščanju prazničnih lučk je dovoljeno pretiravati. FOTO: Thinkstock

Če še nimate ideje, kako okrasiti letošnje božično-novoletno drevo, poglejte, kaj svetuje notranji opremljevalec Dan Cooper, ki je za novoletno dekoracijo odgovoren v britanski trgovski verigi John Lewis. S pomočjo nekaj njegovih namigov bo vsaka smrečica popolna.

Pazljivo pripravite drevesce

Če boste uporabili naravno drevo, poskrbite, da bo dolgo ostalo sveže in lepo zeleno. Postavite ga v posodo z vodo, stran od virov toplote, podenj pa položite zaščito, na katero bodo padale iglice. Umetno drevesce poravnajte, z njega očistite prah in tako preprečite, da bi z videzom izdajalo, da je vse leto čakalo v zaprašeni kleti ali na podstrešju.

Igrajte se z lučkami

Če imate več lučk, tiste s toplejšimi toni namestite po deblu drevesca. Na takšen način boste ustvarili čudovito notranjo svetlobo.

Pretiravajte

Ne omejujte se s količino lučk. Naj velja: čim več, tem boljše tako glede barv kot tudi količine in velikosti svetlobnih okraskov.

Vrstni red je ključen

Kroglice na drevesu naj bodo v vsaj treh različnih velikostih. Ko jih nameščate na veje, s kroglicami enakih velikosti tvorite posamične cikcakaste vzorce. Tiste, ki imajo čustveno vrednost, obešajte na koncu, da bodo vidne očem in bodo v vas vzbudile lepe spomine.

Igrajte se z barvami

Čeprav mnogi prisegajo na enobarvna okrašena drevesca, je morda čas, da se rdečim, srebrnim ali belim kroglicam ter lučkam pridruži pisana paleta barvnih odtenkov. Drevesce bo tako videti veselo in razigrano, kakršni so tudi bližajoči se prazniki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije