RAZLAGA SANJ

Sanjamo o športu

Sanje zrcalijo naša čustva, želje, z njimi podzavest dobi glas. Simboli v njih nam lahko povedo marsikaj o našem življenju.
Fotografija: Če sanje vključujejo vodne športe, bodite pozorni na to, ali je voda čista in bistra, ste mirni ali se bojite. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Če sanje vključujejo vodne športe, bodite pozorni na to, ali je voda čista in bistra, ste mirni ali se bojite. FOTO: Guliver/Getty Images

Ko si želimo sanje razumeti, se poskušajmo spomniti tudi najmanjših podrobnosti iz sanjskega sveta. Vsakokrat, ko v sanjah izvajate telesno vadbo, gre za namig oziroma potrebo, da utrdite neko področje svoje osebnosti ali način samoizražanja, sanje pa vas usmerjajo k akciji.

Če sanje vključujejo vodne športe, bodite pozorni na to, ali je voda čista in bistra, ste mirni ali se bojite. FOTO: Guliver/Getty Images
Če sanje vključujejo vodne športe, bodite pozorni na to, ali je voda čista in bistra, ste mirni ali se bojite. FOTO: Guliver/Getty Images
Morda vam nakazujejo tudi potrebo, da posvetite več časa telesnim vajam.

Kadar sanjate o akrobacijah, si običajno želite vzbuditi pozornost z najrazličnejšimi triki in umetnijami namesto z zanesljivimi in pravimi dosežki. Vprašajte se, ali morda v življenju do sebe niste iskreni, si lažete in se preveč izpostavljate?

Verjetno si želite javno priznanje in ljudem pokazati, kdo v resnici ste. Kadar v sanjah plavate proti toku, morda v življenju počnete stvari, ki vam niso všeč in vam jih narekujejo drugi. Če ste v mirni vodi in ste sproščeni, je to znak, da živite v umirjenem obdobju brez velikih vzponov in padcev. Tudi ples in plesanje sta v sanjah pogosta. Če vi nadzirate korake, imate v resničnem življenju nadzor nad stvarmi in znate ljudi prepričati, da vam sledijo.

Igranje nogometa ima lahko več razlag. Če ste zadeli gol, so sanje verjetno potrditev nekega osebnega uspeha ali izkazujejo izjemno zaupanje, enako, če ste bili gledalec in je vaša ekipa zmagala. Če ste igralec, ki ni zadel gola, a je bil na zmagovalni strani, lahko takšne simbole jemljete kot pozitivne, vendar gre tu bolj za vaše mesto v neki skupini in ne toliko za vaše odlike.

Sanjski simboli vedno odražajo dileme, s katerimi se soočamo v budnem življenju. FOTO: Guliver/Getty Images
Sanjski simboli vedno odražajo dileme, s katerimi se soočamo v budnem življenju. FOTO: Guliver/Getty Images
Zgrešen gol opozarja na zamujeno priložnosti ali previdnost pri naslednjih odločitvah. Hoja na splošno pomeni počasen, gotov in vztrajen napredek, težave pri hoji ali stopicanje na mestu pa so očitna prispodoba zamude.

Če ste v sanjah preskakovali ovire, si želite premagati težave. Pri tem ne gre le za ambicijo, temveč tudi za pogum. Pomembno je, ali ste skakali z lahkoto ali s težavo, kar predstavlja stopnjo spodbude, ki vam jo sanje prinašajo in odseva vašo stvarno samozavest glede nalog, ki vas čakajo. Joga prinaša fizično moč in duhovno obogatitev, torej potrebujete eno ali drugo. Kadar se potapljate, morda vaše življenje prihaja v posebno vznemirljivo obdobje.

Če je tako, sanje verjetno nakazujejo, da skačete pregloboko v vodo, in vas poskušajo na kaj opozoriti. Z drsanjem bi lahko oddrsali mimo problemov, kar pomeni, da se jim ne posvečate dovolj. Če drsate po tankem ledu, morda v resnici preveč tvegate. Ledeno mrzla voda kaže vašo čustveno vpletenost, ki je nemara prehladna ali slabotna, in uživate v situacijah, ki vam omogočajo prostost in svobodo.

Kadar tečete, se vprašajte, zakaj to počnete: da bi komu ali čemu ušli, da bi čim prej dosegli cilj ali kar tako, iz veselja? Igranje tenisa se nanaša na dvoboj, zato se počutite v resničnem življenju morda izzvani od nekoga, s katerim ste v nenehnem tekmovalnem razmerju. Dobro je vedeti tudi, da je vrsta športne igre, v kateri igrate, pomembna v seksualnem smislu. Nasprotnik je lahko vaš partner ali ljubimec, lahko pa predstavlja vašo lastno podobo, morda vašo seksualno stran, o kateri dvomite.

Kadar sanjate o športnih aktivnostih, se vprašajte, ali gre za skupinsko ali individualno športno disciplino, ste v vlogi gledalca ali akterja, kaj počnete, kako se v sanjah počutite, kakšno je okolje, dosegate zavidljive uspehe ali ste ves čas poraženci, ste fizično dovolj sposobni za šport, kateri so športni pripomočki, kakšno je okolje in podobno. Odgovori na ta vprašanja vas bodo popeljali bliže resnici in morda boste z njimi odkrili skrit in doslej neznan delček svoje osebnosti. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije