PRVA DUHOVNA POMOČ

Preklopite na sproščenost

Če se spopadate s preobremenjenostjo, upočasnite. Trenutne težave se lahko dolgoročno obrnejo v priložnosti.
Fotografija: Kadar je svet okoli vas prehiter, ga ustavite z notranjim mirom. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Kadar je svet okoli vas prehiter, ga ustavite z notranjim mirom. FOTO: Guliver/Getty Images

KO SE VAM ZDI, da ste nasičeni z vsem in preobremenjeni, se vam mudi in se vse dogaja prehitro, enostavno upočasnite. Ujeli ste se v energijsko spiralo, ki prinaša naglico, drvenje, nervozo, zato morate stopiti s tega brzovlaka, in ker se tisto, kar krepite, le še stopnjuje, sami poganjate dogajanje, ki ga v resnici ne želite doživljati. Vsako razburjenje, pritisk, živčnost, jeza, s katerimi se odzivate na obremenjenost, bo vse le še poslabšalo.

Če boste spremenili vzorec ter prestopili na drug energijski val miru, sproščenosti in lagodnosti, se bodo spremenile tudi okoliščine, v katerih ste trenutno. Zato se ustavite, odmaknite in stopite z vlaka. Zaspite, se pomirite, spočijte, pojdite na sprehod, bodite prijazni do sebe in drugih, počnite nekaj povsem drugega, izvajajte jogo ali meditirajte. S tem boste pridobili drugačen pogled na situacijo. Vse, kar se vam zdi danes grozljivo, usodno in nujno, jutri ne bo več pomembno. To bo sprostilo psihično napetost, ki jo čutite, kadar se vam zdi, da ne dosegate zahtev, ki si jih postavljate sami ali vam jih okolica.

Naša resničnost je namreč subjektivna in spremenljiva. Veliko premlevamo in predelujemo, da pridemo do določenih spoznanj. Naša perspektiva se spremeni, ko odkrijemo nove dele sebe, prepričanja, ki se jih nismo zavedali, nov zorni kot. Intuicija nas vodi k rešitvam, ki jih prvi hip nismo videli. Čez čas se vse spremeni in današnje ovire vam lahko jutri odprejo nova vrata, zato se ne prenaglite v ustvarjanju zaključkov. Ne sprejemajte odločitev v stresnih trenutkih, dajte jim čas, da dozorijo. Naspani boste gledali na svet s povsem drugačnimi očmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije