FENG ŠUJ

Nova energija prinaša spremembe

Če ste obstali na mestu, si pomagajte s feng šuj ukrepi. Pretok či spodbudite z urejenostjo, čistočo in okraski.
Fotografija: Energijsko je vse povezano, zato poskrbite za čist, urejen in pospravljen dom, če se želite premakniti z mrtve točke. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Energijsko je vse povezano, zato poskrbite za čist, urejen in pospravljen dom, če se želite premakniti z mrtve točke. FOTO: Guliver/Getty Images

Se počutite neprijetno in vznemirjeno, ker nič ne steče in so pred vami same ovire? Za premik z mrtve točke lahko poskrbijo tudi feng šuj pravila, ki se jih držite v svojem domu.

Urejen vhod

Ljudje, ki vstopajo v vaš dom ali se zadržujejo v njegovi bližini, najprej opazijo vhodni del. Vendar urejen vhod nima samo namena ustvarjanja dobrega prvega vtisa, po kitajskem prepričanju je to prostor, kjer odpiramo vrata novim priložnostim, sreči, materialnim dobrinam. Če želite zaželeti sreči dobrodošlico, je torej priporočljivo, da so vrata rdeče barve ali naj bo te barve kateri koli predmet ob vhodu.

Nič na tleh

Kakršen odnos imamo do svoje lastnine in stvari, takšnega imamo tudi do sebe. Poleg tega energija zaradi navlake na tleh ne more krožiti. Zato je ključno, da pazite, da vsepovsod naokrog ne ležijo oblačila, otroške igrače in podobno. Poleg tega prostore redno zračite. S tem spustite v dom novo, svežo in čisto energijo ter ga očistite, saj je veter naravni čistilec: na ta način boste poskrbeli, da slaba energija zapusti prostore.

Red in okrasje

Kadar v domu vlada nered, to zelo slabo vpliva na energijo v njem – tudi tisti, ki ga ne vidite, na primer v omarah, kleti in podobno. Pomembno je, da so stvari na svojem mestu in omare pospravljene, saj se bo energijski potencial v vašem domu le tako lahko sprostil.
V vsak prostor postavite nekaj lepega, naj bo to vaza, naslanjač, preproga. Pomembno je, da je po vašem okusu in všeč vam. Ob ogledovanju lepih stvari namreč težko razmišljamo o slabih stvareh, zato ne polepšajo samo doma, ampak tudi osrečijo dušo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije