DUHOVNI NASVET

Izbirajte koristne odnose

Kot duše se dogovorimo za vloge, ki jih bomo preigravali. V nasprotju s simbiozo parazitski ljudje kradejo energijo.
Fotografija: Duši se vnaprej dogovorita, kakšno vlogo bosta zavzeli v odnosu. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Duši se vnaprej dogovorita, kakšno vlogo bosta zavzeli v odnosu. FOTO: Guliver/Getty Images

Ste že opazili, da so lahko vaši odnosi simbiotska ali parazitska razmerja? Nekateri ljudje vas spodbujajo, podpirajo in dvigujejo, drugi vas izčrpavajo, tlačijo navzdol in spravljajo v slabo voljo. »Vsak odnos temelji na skriti pogodbi,« pravi psihološki astrolog Richard Idemon. »Največkrat se je vpleteni osebi ne zavedata, samo preigravata jo, na primer skrit namen moškega je 'rad bi se poročil s tabo, ker si uboga, ranjena in poškodovana in bom ob tebi bolj samozavesten. Vzel te bom, če ostaneš nemočna, da se lahko ob tebi počutim močnejšega, kot sem.' Ženska pa nezavedno pristaja na to vlogo in si misli: 'Obljubim, da bom ostala ranljiva in pasivna, da boš ti vedno vodja in boš reševal moje težave.'«

Pogosto se nevede zapletamo v takšne odnose z drugimi dušami, da v njih preigravamo komplementarne vloge, da se iz tega kaj naučimo. Kadar imata v njih obe duši priložnost za rast, gre za simbiozo. Pravo nasprotje pa so parazitska razmerja, v katerih parazit išče koristi od gostitelja. Navidezno kronično nemočna oseba se denimo napaja z energijo močnejšega in v resnici nosi moč v odnosu, saj pretkano manipulira, da dobi, kar hoče. To so energijski vampirji. Ko enega človeka posrkajo, najdejo drugega.

Posebno pozorni pa bodite tudi na skrite znake odtekanja energije v odnosih. James Redfield v znani duhovni seriji Celestinska prerokba opozarja na situacije in odnose, ki nam vzbujajo tesnobo in občutek nerešenosti. »Če nekomu dolgujemo pojasnilo, opravičilo ali telefonski klic, nam občutek obveznosti črpa majhne količine energije, dokler zadeve ne rešimo. Podoben občutek spremlja odločitve, ki niso pravilne. Potiskanje občutkov ali odlaganje težav le stopnjuje pritisk energijskega odtekanja. Polno ozavestite okoliščine. Prosite za pomoč vesolje, da jih boste razrešili, in sledite intuiciji,« pravi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije