Črni oniks ščiti kozoroge

Kot zemeljsko znamenje so prizemljeni, ambiciozni in disciplinirani. S pravo podporo se lahko malce zmehčajo in poslovno dosežejo še več.
Fotografija: Kristali lahko obrusijo preostre robove kozoroga in ga odprejo čustvom. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Kristali lahko obrusijo preostre robove kozoroga in ga odprejo čustvom. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Ko izbirajo kristal zase, lahko kozorogi posežejo po črnem oniksu, ki jih bo ščitil, ohranil njihovo energijo in počistil negativnost v njihovem okolju. Vsrkal jo bo vase, da ne bo prehajala v njihovo telo. Prav tako jim ta kristal lahko prinese srečo in uspeh.

Kozorogi si bolj kot vse želijo doseči svoje cilje, zato so včasih hladni in neusmiljeni.
Kozorogi si bolj kot vse želijo doseči svoje cilje, zato so včasih hladni in neusmiljeni.
Ker gre za zelo močen kristal, se bo kozorogu pomagal osredotočiti na nalogo, ki jo opravlja, in cilje, ki jih želi doseči. Čeprav so kozorogi z nogami razmeroma na tleh, jim bo pomagal, da bodo še bolj realni in prizemljeni pri dogovarjanju ter ne bodo zabredli pregloboko s svojimi argumenti. Ves čas jim bo jasno, kaj se res dogaja, in ne bo se jih dalo pretentati ali zmesti. Hkrati bodo lažje izražali misli in čustva, tako da jih bodo drugi razumeli.

Drugi kristal, ki je koristen zanje, je smaragd, kamen zdravljenja, ki pomaga tudi pri ljubezenskih težavah. Odpira srčno čakro in spodbuja brezpogojno ljubezen. Pravijo, da naj bi, ko ste v odnosu, v katerem vas partner vara, rahlo spremenil barvo in vas opozoril na to. Kozorogi znajo biti hladni, saj so usmerjeni v poslovne uspehe, disciplinirani in organizirani, ob tem pa redko pokažejo svojo mehko točko, zato se jim bo smaragd pomagal odpreti vsaj partnerju.

Rubin predstavlja ljubezen, čistost, prinaša moč misli in hkrati pomirja um, daje nam pogum in vztrajnost. Kozorogi so že sami po sebi predani in osredotočeni na nalogo, rubin pa jih lahko še podpre, da ni ničesar na svetu, kar jih lahko ustavi. Ker tudi spodbujajo energijo, jih je treba imeti pri sebi v situaciji, ko želimo napredovati, ob postelji pa jih raje ne imejmo, saj bi lahko motili spanec. Granat je kozorogom pisan na kožo; ščiti jih, prežene depresijo, negativne misli, spodbuja samozavest in prinaša jasnost. Prav tako je dober pomočnik pri ljubezenskih težavah, spodbuja domišljijo in strast.

Povečuje tudi učinkovitost, kar bo kozorogu še posebno drago. Dimni kvarc kozorogom pomaga ustvariti družino s pravo osebo, prinaša pa tudi samozavest in odpornost proti mnenju drugih, posebno tujcev, ki radi pametujejo. Turkiz sicer na prvi pogled ni logična izbira za to znamenje, a spodbuja sočutje in pozitivno razmišljanje, hkrati pa ščiti in zdravi. Modri topaz kozorogom prinaša mir, z njim si lahko pomagajo pri meditaciji; umiri razgreta čustva, sprosti napetost in pomaga shajati s težkimi izzivi, ko se pojavijo v življenju.

Ahat okrepi kozorogu prirojeno preudarnost, kar še posebno ceni, saj je zelo ambiciozno in predano znamenje, ki nima časa za neumnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije