ZAKAJ?

Zdaj je znano, kdaj se bodo poslovili od kapetana Fiorentine

Obdukcija, ki naj bi pojasnila vzrok nenadne smrti 31-letnega nogometaša, še ni zaključena.
Fotografija: FOTO: Paolo Giovannini, Ap
Odpri galerijo
FOTO: Paolo Giovannini, Ap

NYON – Policijska preiskava smrti italijanskega nogometaša Davideja Astorija še vedno ni končana. Obdukcijo, ki naj bi pojasnila vzrok smrti kapetana italijanskega kluba Fiorentina, morajo zaključiti do četrtka, za takrat je namreč napovedan pogreb.

Je bil nogometaš umorjen?

Takrat bo tudi jasno, katera od teorij o smrti 31-letnega nogometaša, je pravilna. Kot smo že poročali, je Italijana v hotelski sobi mrtvega našel njegov fizioterapevt. Najprej so mislili, da mu je odpovedalo srce, zdaj pa preiskujejo tudi morebitni umor. Astori je umrl le dan pred podpisom pogodbe, ki bi ga do konca kariere povezala s klubom iz prve italijanske lige.

Za kapetanom Fiorentine, ki je zapustil dveletno hčerko in ženo, žalujejo tudi številni nogometni navijači, ki pred stadionom Artemio Franchi v Firencah polagajo cvetje in klubske šale.
FOTO: Maurizio Degl'innocenti, Ap
FOTO: Maurizio Degl'innocenti, Ap

Evropske nogometne tekme z minuto molka v spomin na Astorija

Uefa je sporočila, da se bodo vse tekme lige prvakov in evropske lige v tem tednu začele z minuto molka v spomin na Astorija.

Izrazom sožalja iz športnega sveta se je pridružila tudi krovna nogometna organizacija v Evropi. Njen predsednikje izrazil globoko žalost ob tragični izgubi komaj 31-letnega igralca.
FOTO: Simone Arveda, Ap
FOTO: Simone Arveda, Ap

»Uefa je globoko pretresena in v šoku po smrti Davideja Astorija, nadarjenega nogometaša, ki je bil strasten igralec. V imenu zveze bi rad izrazil sožalje njegovi družini, soigralcem, klubu in italijanski nogometni skupnosti,« je sporočil Čeferin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije