PRETEPAČ

Zvezdnik mu je zlomil čeljust. Bo moral v zapor?

Nogometaš trdi, da je silo uporabil v samoobrambi.
Fotografija: Bendtner na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, kamor se je Danska uvrstila po gostujoči zmagi 5 : 1 nad Irsko (gol za končni izid je z izkoriščeno 11-metrovko dosegel prav Bendtner), zaradi poškodbe ni igral. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Bendtner na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, kamor se je Danska uvrstila po gostujoči zmagi 5 : 1 nad Irsko (gol za končni izid je z izkoriščeno 11-metrovko dosegel prav Bendtner), zaradi poškodbe ni igral. FOTO: Reuters

KØBENHAVN – Danskega nogometnega reprezentanta Nicklasa Bendtnerja (30) je sodišče v Københavnu obsodilo na 50-dnevno zaporno kazen, ker je septembra udaril taksista, pri tem pa je upoštevalo priloženo dokumentacijo taksista, ki je imel zlomljeno čeljust.

Bendtner, zdaj igralec Rosenborga, je priznal, da je taksista udaril, ni pa ga brcnil, kot ta trdi. Menda je fizično silo uporabil le v samoobrambi, posnetki s kamere, ki je posnela incident, pa tega niso mogli ne potrditi ne ovreči. Bendtner je tudi priznal, da taksistu ni plačal vožnje, saj je ta domnevno njega in njegovo partnerico vozil po nepravi poti. Voznik taksija, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, med vožnjo pa je govoril po telefonu, za kar so ga denarno kaznovali, je nato vanj zalučal steklenico pijače. Bendtner je prav tako plačal kazen, ker ni bil pripet.

Rosenborg je že sporočil, da z nogometašem ne bo prekinil pogodbe, oglasila pa se je tudi tamkajšnja zveza, ki je zatrdila, da bo še premislila, ali bo Bendtnerja selektor še vabil v reprezentanco.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije