TENIŠKA MAMA

Wimbledon igrišče za Serenino hčerko

Medtem ko se njena mama Serena Williams poti na teniškem igrišču, mala Alexis Ohanian uživa na otroških igriščih Wimbledona.
Fotografija: Alexis Olympia, hči Serene Williams, na igrišču v Wimbledonu. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Alexis Olympia, hči Serene Williams, na igrišču v Wimbledonu. FOTO: Instagram

LONDON – »Nekoč je živela deklica iz Comptona, ki je sanjala, da bo nekoč zmagala v Wimbledonu,« je ameriška teniška zvezdnica Serena Williams svoji 10-mesečni hčerki Alexis Ohanian te dni pripovedovala (resnično) pravljico, ki jo je sama spisala v svoji izjemni športni karieri. »Tudi ti lahko uresničiš svoje sanje,« je še dejala.

Lani je Serena zaradi nosečnosti v Wimbledonu manjkala, letos pa se je na »sveto travo« podala kar s hčerko v naročju. Nadobudna Alexis se nad svojim novim igriščem ni pritoževala, njena mati pa je pozneje na novinarski konferenci pred svojim prvim dvobojem (premagala je Nizozemko Arantxo Rus s 7 : 5, 6 : 3) pohvalila prireditelje, ki sicer vedno odlično poskrbijo za družine teniških igralcev.

S hčerko sta si pred prvim dvobojem ogledali prostore, kjer se bo lahko malčica igrala, medtem ko bo njena mati tekmovala. »Cenim ta trud, tako je veliko lažje združiti vlogi starša in profesionalnega teniškega igralca,« je povedala 36-letna Američanka.



Mala Alexis Ohanian bo v All England Clubu imela družbo številnih otrok, med njimi tudi dva para dvojčkov Rogerja Federerja in dveletno Charlotte, hčer nemške teniške igralke Tatjane Marie, ki je ob Sereni edina mamica na turnirju v Wimbledonu. »Tukaj imajo res odličen vrtec. Otroci skupaj jedo, se igrajo, uživajo v različnih animacijah. Najlepša stvar pri tem pa je, da ko se po dvoboju vrnem tja, sploh ni več pomembno, kako sem igrala, ali sem zmagala ali izgubila. Le da je ona srečna,« je povedala št. 48 svetovnega tenisa.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije