NA GAČAH

Smučarsko priznanje za Dolenjce

Prihodnjo soboto in nedeljo bo v smučarskem centru Gače 945 metrov nad morjem SnowKidz Festival.
Fotografija: Za ljubitelje snega je na voljo 8000 metrov prog. FOTO: Bojan Rajšek
Odpri galerijo
Za ljubitelje snega je na voljo 8000 metrov prog. FOTO: Bojan Rajšek

Tudi na Dolenjskem so zagnali smučarske naprave, zaradi zanesenjakov iz Novega mesta z Borutom Koprivnikom na čelu namreč dolenjsko-belokranjsko smučišče Gače spet deluje! Letos upajo na 60 smučarskih dni, za ljubitelje snega je na voljo 8000 metrov prog. Sodelujejo s Šolo snežnih športov Gače, kjer želijo brezplačno smučanje približati vsem tamkajšnjim otrokom. Zdaj jim bo pri tem pomagala celo Svetovna smučarska zveza FIS.

Trud je bil poplačan, pravijo na Gačah.FOTO: Bojan Rajšek
Trud je bil poplačan, pravijo na Gačah.FOTO: Bojan Rajšek
»Glede na to, da nimamo velikih sponzorjev, smo razmišljali, kako omogočiti vsaj en dan brezplačnega učenja smučanja vsem otrokom, na koncu pa nam je skupaj z organizacijo FIS, o čemer si nismo upali sanjati tudi v najbolj norih sanjah, uspelo na Gačah pripraviti kar dva dneva, 19. in 20. januarja,« upravičeno ponosno pove Urban Kupec, vodja šole smučanja. FIS SnowKidz je prva stopnja svetovne kampanje, s katero želi FIS privabiti otroke na sneg in jih navdušiti za zimske športe. Te dogodke organizirajo v 21 državah.

Trud je poplačan

»Svetovni smučarski zvezi smo predstavili osnutek programa festivala, ki bi ga z njihovo pomočjo radi organizirali na Gačah. Prvi uradni pogovor z organizacijo smo imeli novembra lani, nato pa smo se sproti dogovarjali, kako lahko organiziramo SnowKidz Festival Gače,« pojasni Kupec.

Borut Koprivnik (levo) in Urban Kupec že nestrpno pričakujeta naslednji konec tedna. FOTO: osebni arhiv
Borut Koprivnik (levo) in Urban Kupec že nestrpno pričakujeta naslednji konec tedna. FOTO: osebni arhiv
Potrebnih je bilo več elektronskih sporočil, telefonskih klicev in veliko slikovnega in videomateriala, da so sprejeli povabilo pri organizaciji. A ves trud je bil poplačan, ko so 4. januarja zvečer prejeli njihov pozitivni odgovor. »Ob tem se moram zahvaliti profesorju Urošu Martinšku, vodji Združenja šol smučanja Slovenije, ki nam je z nasveti in idejami pomagal prepričati organizacijo FIS, da so nam zaupali organizacijo SnowKidz Festival Gače. To je edini smučarski festival v Sloveniji, na kar smo ponosni v Smučarskem društvu Gače in Šoli snežnih športov Gače. Seveda takega dogodka ne bi mogli izpeljati, če nam Borut Koprivnik ne bi priskočil na pomoč pri zagotavljanju dodatnega poligona za začetnike kot tudi pri brezplačnih smučarskih vozovnicah za otroke, za kar se mu iskreno zahvaljujemo,« Urban ne pozabi tistih, ki so pripomogli k temu mejniku za dolenjsko-belokranjsko alpsko smučanje. Vse skupaj je zagotovo močan veter v jadra športnim zanesenjakom na tem koncu Slovenije in dokaz, da so na pravi poti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije