Slovenska kolesarja v karanteni

Pogačar in Mezgec ostajata v Abu Dabiju.
Fotografija: Tadej Pogačar. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Tadej Pogačar. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Udeleženci kolesarske dirke po ZAE, ki je bila zaradi koronavirusa odpovedana dve etapi pred koncem, zapuščajo Abu Dabi. Iz prisilne karantene sta bila med drugimi odpuščena Britanec Chris Froome in Španec Alejandro Valverde, ne pa tudi slovenska predstavnika, Luka Mezgec in Tadej Pogačar, ki ostajata v tamkajšnjem hotelu.
 
Ekipa Pogačarja Team Emirates je sporočila, da preventivno ostaja v državi. V sporočilu za javnost je zapisala, da so bili vsi zdravniški testi njihovih članov negativni, naslednja dirka pa jo čaka že čez en teden (Pariz–Nica).

Negativni so bili tudi testi preostalih 133 kolesarjev, ki so bili v četrtek, ko je bila dirka odpovedana, še v karavani. Med njimi tudi Nemca Michaela Morkova iz ekipe Deceuninck-Quick-Step, ki je dirko zapustil po štirih etapah in odšel v domovino. Ob prihodu v Berlin je moral v izolacijo, vendar je bil že v soboto odpuščen, tako da bo lahko tekmoval na svetovnem prvenstvu na stezi.

Informacij o Mezgecu in njegovi ekipi Mitchelton Scott ni.
 

Preberite še:

V Gorici okužen 50-letnik
Interaktivna karta: poglejte, kako se smrtonosni virus širi po Evropi
V Novi Gorici pripravljeni na COVID-19, v kazinojih zavračajo obiskovalce

V ZAE med drugimi ostajajo novinarji, ki so poročali z dirke, ter na primer ekipa Cofidis. Novinarji so bili pred tem premeščeni v drug hotel, Cofidis pa je tvitnil, da mora ekipa še nekaj časa ostati v hotelu.

 
Do 18. ure ni potrjenega koronavirusa v Sloveniji

Sicer pa v Sloveniji tudi v testiranjih, opravljenih danes do 18. ure, ni bilo potrjene okužbe z novim koronavirusom, je zapisano na spletnih straneh vlade. Doslej so pristojni opravili 208 testiranj. 

Kot je zapisano na spletni strani vlade, vse pristojne institucije ves čas natančno spremljajo dogajanje in obveščajo javnost o preventivnih ukrepih. V pripravljenosti so tudi ukrepi za zajezitev širjenja okužb pri nas.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije