SAMIR HANDANOVIĆ

Nekdanji slovenski reprezentančni vratar po enajstih letih zapušča Inter

Samir Handanović je bil od 9. julija 2012 član 19-kratnega državnega in devetkratnega pokalnega prvaka Italije ter trikratnega zmagovalca najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja.
Fotografija: Samir Handanović je bil od 9. julija 2012 član 19-kratnega državnega in devetkratnega pokalnega prvaka Italije ter trikratnega zmagovalca najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja. FOTO: Alessandro Garofalo Reuters
Odpri galerijo
Samir Handanović je bil od 9. julija 2012 član 19-kratnega državnega in devetkratnega pokalnega prvaka Italije ter trikratnega zmagovalca najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja. FOTO: Alessandro Garofalo Reuters

Nekdanji slovenski reprezentančni nogometni vratar Samir Handanović po enajstih letih zapušča vrste milanskega Interja. Slovo 38-letnega Ljubljančana je na klubski spletni strani potrdila tudi slovita italijanska zasedba, ki se je letos uvrstila v finale evropske lige prvakov in v Istanbulu proti angleškemu Manchester Cityju izgubila z 0:1.

image_alt
Na zelenici zapele pesti: Handanović je dobil rdeči karton (VIDEO)

»Absolutna referenca, vodja v slačilnici, pogumen kapetan. Vse to je bil Samir Handanović v enajstih sezonah za črno-modre,« je po slovesu od svojega vratarja, ki ima zdaj status prostega igralca, na spletni strani zapisala zasedba iz lombardijske prestolnice.

Handanović je bil od 9. julija 2012 član 19-kratnega državnega in devetkratnega pokalnega prvaka Italije ter trikratnega zmagovalca najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Za Inter je v enajstih sezonah odigral 455 tekem, kar ga uvršča na skupno deseto mesto po številu nastopov v zgodovini kluba. Od tujih igralcev je pred njim le Argentinec Javier Zanetti, ki je med letoma 1995 in 2014 odigral kar 615 tekem.

Dolgo časa je bil tudi prvi reprezentančni vratar, med letoma 2004 in 2015 je za Slovenijo odigral 81 tekem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije