SPORNO PROSLAVLJANJE

Mohorič je posnemal Armstronga: Res nisem vedel

Opozorili so ga, da je nekoč zmago podobno proslavljal znani dopinški grešnik.
Fotografija: Veselje Mateja Mohoriča v 19. etapi. FOTO: Stephane Mahe, Reuters
Odpri galerijo
Veselje Mateja Mohoriča v 19. etapi. FOTO: Stephane Mahe, Reuters

Ob proslavljanju veličastne zmage v 19. etapi letošnjega Toura je slovenski junak Matej Mohorič dvignil kar nekaj prahu. Svojo drugo etapno zmago na letošnji dirki je osvojil po samostojnem pobegu, ob prečkanju ciljne črte pa je z gesto nakazal, da je zaprl usta vsem, ki namigujejo na zlorabo dopinga v njegovi ekipi Bahrain Victorius.

image_alt
Mohoriču po sijajnem napadu na Touru še druga etapna zmaga


Pred nekaj dnevi sta namreč razburili policijska akcija in preiskava omenjene ekipe. Kot je povedal Mohorič, so jim preiskali sobe in njihove osebne stvari, našli niso ničesar, sam pa je bil zelo jezen, da so se brez razloga znašli v senci dopinga, kar je jasno in glasno povedal tudi v intervjuju po zmagi. Kot je tudi pojasnil, je želel tudi dokazati, da so v ekipi dobri kolesarji, ki zmagujejo zaradi ploda trdega dela vseh teh let, in da nihče nima čudežne tabletke, ki bi mu pomagala.

image_alt
Ekipa slovenskih kolesarjev na Touru pod drobnogledom policije


Vendar pa mnogi niso bili navdušeni nad njegovo potezo v cilju in so spomnili, da je nekoč s podobno gesto zmagoval tudi znani dopinški grešnik Lance Armstrong. Na to so Mohoriča opozorili tudi na twitterju, kjer se je gorenjski kolesar tudi odzval in se posul s pepelom. Kot je zapisal, zares ni vedel, in da, če bi, tega ne bi storil.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije