dopinških kršitev." />
DIRKA PO FRANCIJI

Ekipa slovenskih kolesarjev na Touru pod drobnogledom policije

Francoska policija uvedla preliminarno preiskavo zaradi suma dopinških kršitev.
Fotografija: Matej Mohorič in mehanik Filip Tišina. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Matej Mohorič in mehanik Filip Tišina. FOTO: Dejan Javornik

Medtem ko mora skoraj vsak dan na neprijetna vprašanja o dopingu v rumeni majici odgovarjati Tadej Pogačar, pa se je tokrat pod drobnogledom znašla ekipa Bahrain Victorious, katere šef je slovenski trener in menedžer Milan Eržen, v njenem dresu pa je na letošnjem Touru prestižno etapno zmago osvojil tudi Matej Mohorič. Ekipo je namreč včeraj zvečer obiskala francoska policija.

Kot poroča portal Cyclingnews, so policisti preiskali avtobus ekipe in prosili za podatke kolesarjev s treningov. Preiskali so tudi hotelske sobe kolesarjev in ekipe. »Nič posebnega, zmotili so nas za eno uro in se na koncu zahvalili,« je za spletno stran potrdil Eržen. Kot je dejal, jim policija ni razkrila namena obiska, ga bodo pa zahtevali prek odvetnika, je še dodal.

Francoska policija je danes potrdila, da je preliminarno preiskovo uvedla zaradi suma »pridobivanja, transporta, posedovanja in uvoza nedovoljenih sredstev«, poudarila pa tudi, da preiskava še ne napoveduje dejanskega obstoja kriminalnih dejanj.

Ekipa sicer ni brez dopinškega madeža: pred dvema letoma so zaradi dopinških kršitev odpustili dva izkušena slovenska kolesarja Kristjana Korena in Boruta Božiča.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije