VSE BO POVEDAL

Izpoved slovenskega športnika, žalostna četrtek, 12., in petek, 13. 

Objavljeno 16. september 2019 16.49 | Posodobljeno 16. september 2019 16.49 | Piše: S. N.

Ne more verjeti, da je prejel ta klic. 

Uroš Šerbec je bil pomočnik selektorja Vujovića. Fotografija je arhivska. FOTO: Jure Eržen, Delo
Nekdanji slovenski rokometaš, ki je za reprezentanco dosegel 476 golov, Uroš Šerbec, je nezadovoljen, ker ga je selektor Veselin Vujović odstavil z mesta svojega pomočnika. O tem ga je sicer obvestil prvi mož Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac v četrtek, 12., po telefonu. V petek, 13., pa je doživel še eno presenečenje. 
image
Novinarska konferenca Rokometne zveze Slovenije. Veselin Vujović in Franjo Bobinac. FOTO: Mavric Pivk, Delo

Takole je zapisal na svojem facebook profilu (zapis objavljamo nelektoriran in v celoti): 
IZJAVA ZA JAVNOST
V Celju, dne 14. septembra 2019
Čutim veliko osebno odgovornost, predvsem do navijačev in podpornikov slovenskega rokometa, staršev in otrok ter vseh zainteresiranih športnih javnostih, da se tudi sam tokrat izjemoma, a vendar nemudoma oglasim. 
Po dolgih mesecih in letih mojega tehtnega molka, poudarjam, da zaradi izrednih okoliščin, ki so nastale, podajam zaenkrat le kratko informacijo in hkrati izražam lastno razočaranje spričo dogodkov, ki so se zgodili v preteklih dveh dnevih. Namreč, po nepričakovanem četrtkovem klicu s strani predsednika Rokometne zveze Slovenije, spoštovanega gospoda Franja Bobinaca, ki sem ga prejel ob 17. uri, rekoč, da sem bil nekrivdno odstavljen s pozicije pomočnika selektorja slovenske moške članske rokometne reprezentance, je na včerajšnji petek, 13. septembra, temu hitremu telefonskemu obvestilu v Ljubljani sledila še tiskovna konferenca, na kateri nisem bil prisoten oziroma bil nanjo vabljen. 
Izključno in predvsem zaradi zaščite osebne kot strokovne integritete ter nujnosti argumentirane analize in razlage pomembnih dejstev, bom sam lastno podal v prihodnjih dneh. Zavedam se, da gre za odgovore, ki jih terja pravilno vrednoten in spoštljiv odnos do zastopanja državnega grba na najvišjem nivoju športa. Le-ta mora biti v svoji izbrani, zelo izpostavljeni vlogi v celoti odgovoren. Hkrati vem, da je to pravilno in pošteno do mnogih predanih navijačev slovenskega rokometa, ki si to zaslužijo, pričakujejo in želijo.
S spoštovanjem. 
UROŠ ŠERBEC


Povezane vsebine
Deli s prijatelji