HRANA NA OLIMPIJADI

FOTO: Goveja juha, žganci in potica v Pjongčangu

Za Jezerškove to ni prvo sodelovanje na olimpijskih igrah.
Fotografija: Ekipa Jezeršek. FOTO: Aleš Fevžer
Odpri galerijo
Ekipa Jezeršek. FOTO: Aleš Fevžer

SORA PRI MEDVODAH – Medtem ko številni Slovenci in Slovenke trepetajo za naše športnike na olimpijskih igrah v Pjongčangu, ekipa Jezeršek gostinstva skupaj z zmagovalcem razpisa »Z Jezerški v Slovensko hišo 2018«, študentom Gregorjem Potočnikom, v Slovenski hiši skrbi za vrhunske domače dobrote.

Tokrat so v ospredju slovenski športniki in športnice, ki zastopajo barve naše države na najprestižnejšem športnem dogodku – olimpijskih igrah, in po osmih letih je znova zaživel tudi projekt Slovenska hiša. Hiša, ki stoji v zimskem športnem središču Jongpjong, bo v času zimskih olimpijskih iger gostila številne športnike, najpomembnejše predstavnike športnih panog in olimpijskih komitejev, poslovneže in druge obiskovalce, namenjena pa je tudi predstavitvi slovenskega gospodarstva in turizma. Do danes so Slovensko hišo že obiskali številni znani, med njimi monaški princ Albert II., bivši generalni sekretar OZN Ban Ki Mun, dolgoletni športni direktor Ferrarija v formuli 1 Jean Todt, legendarni ukrajinski atlet Sergej Bubka in drugi.



Dejstvo je, da je v Slovenski hiši precej živahno, saj pod slovenskim lesenim kozolcem ne manjka druženja in proslavljanja ob uspehih slovenskih športnikov in prejemnikov medalj, za kar so v prvih dneh že poskrbeli naši hokejisti in biatlonec Jakov Fak. In ne samo to, iz Slovenske hiše se te dni vije vonj po domačih dobrotah, saj za vrhunsko slovensko kulinariko pod mednarodno blagovno znamko Sora skrbi podjetje Jezeršek gostinstvo.

Zmagovalec razpisa Gregor Potočnik. FOTO: arhiv Jezeršek Gostinstvo
Zmagovalec razpisa Gregor Potočnik. FOTO: arhiv Jezeršek Gostinstvo


Gregor, ki je trenutno z ekipo Jezeršek in OKS v Pjongčangu, ne skriva svojega navdušenja: »V Slovenski hiši je res super, vzdušje je enkratno, ekipa je 'top', navijamo in držimo pesti za naše športnike, kar se je očitno obrestovalo. Po osvojeni medalji smo bili v Slovenski hiši veseli obiska Jakova Faka in ekipe, in čeprav njihov obisk ni bil načrtovan, smo za njih z veseljem pripravili fuže s tartufi.«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije