ŠPORTNI DODODEK

Dobrodelni turnir nogometnih asov prinesel več kot pet tisočakov (FOTO)

Zbrani denar je šel za gojence VDC Saša iz Mozirja.
Fotografija: Igrali so za zabavo in dobrodelnost.
Odpri galerijo
Igrali so za zabavo in dobrodelnost.

Poleg idejnega vodje dobrodelnega dogodka Iva Milovanoviča ter pokrovitelja župana občine Mozirje Ivana Suhoveršnika sta imela pri dobrodelnem nogometnem spektaklu v Mozirju pomembni vlogi tudi domačina, vodja organizacijskega odbora Helena Žagar in podjetni športnik Peter Goltnik s sodelavci in prostovoljci.

Med številnimi podrobnostmi sta ob osnovni Milovanovičevi ideji poskrbela, da so gojenci varstveno-delovnega centra (s posebnimi potrebami) VDC Saša – enota Savinja Mozirje prejeli lep znesek za potrebe rekreacije in športne dejavnosti. Donirana sredstva, ki so jih zbrali z vstopnino, sponzorji ter predvsem z igranjem nogometa, so ob koncu turnirja v dvoranskem nogometu predali direktorici medobčinskega VDC Saša Darji Fišer. Prejela je bon za 5200 evrov.

Že oktobra so v športni dvorani v Mozirju pripravili humanitarno prireditev Vsi se radi igramo! v korist gojencev VDC Saša –​ enota Savinja Mozirje. Župan Suhoveršnik pravi, da je z veseljem sledil ideji Milovanoviča, ki kot krajan pogostokrat preseneča z dobrimi deli in s svojimi izkušnjami pripomore k razvoju športa ter kulture sobivanja v kraju in širše.

Ker gre v tem primeru za odrasle osebe z motnjo v telesnem in duševnem razvoju, ki bi jim radi pomagali pri preživljanju njihovega prostega časa oziroma bi jim radi preskrbeli nekaj denarja za nakup prepotrebnih igral, je dogodek toliko odmevnejši in dobrodošel. Ne nazadnje je športni spektakel pritegnil številne domače nogometne ase ter mnoge druge vrhunske nogometaše s slovenske in mednarodne scene, ki so obiskovalcem popestrili dan.

Gojenci so jim pripravili zahvalna darila.
Gojenci so jim pripravili zahvalna darila.

Ivo Milovanovič je kot komentator vseh štirih srečanj predstavil večurno dogajanje: »Pripravili smo turnir v malem nogometu, na katerem so sodelovale ekipa Nogometne zveze Slovenije (bivši reprezentanti, selektorji, trenerji), ekipa podjetnikov Zgornja Savinjska (nekateri prvoligaški igralci in igralci domačega Nogometnega društva Mozirje), ekipa podjetnikov Savinjske regije (bivši športniki, nekateri že veterani) ter 4-kratni evropski prvak, Vinska reprezentanca Slovenije, za katero so igrali tudi nekateri nekdanji prvoligaši.«

Vsekakor spektakel, poslastica za ljubitelje nogometa ter tudi prisotne gojence VDC, ki so aktivno sodelovali v izvedbi kulturnega programa in se ob pevskem, plesnem ter predstavitvenem nastopu zabavali. Vsem aktivnim nogometašem, trenerjem in gostom so podarili spominček na super spektakel.

Med menjavami in predahi je dobrodelno nastopil pevec Miran Rudan, ki se je, kot je dejal, zelo dobro počutil med temi športniki, nogometnimi asi, ki navdušujejo na domačih prvenstvenih in pokalnih tekmah ter nekateri celo na evropski in svetovni sceni.

Rezultati so bili presenečenje

Turnir so izvedli znani nogometaši, kar je bila garancija za izjemno doživetje za prostovoljni prispevek z dostopno vstopnino. Sodil je Irfet Grošić, kar je zagotavljalo zelo korektno tekmo, a na trenutke tudi športno-brezkompromisno bitko za napredovanje.

Ko so se razvnele tekme za končne uvrstitve, sta se pomerili ekipi Nogometne zveze Slovenije in Podjetniki Zgornje Savinjske z rezultatom (5:1), nato še ekipi ND Mozirje ZGS – Vinska reprezentanca Slovenije z enakim izidom (5:1). V nadaljevanju sta se za 3. mesto pomerili ekipi Podjetniki Zgornje Savinjske – Vinska reprezentanca Slovenije (2:0) ter v finalu za 1. mesto ND Mozirje ZGS – Nogometna zveza Slovenije v srditem dvoboju z neodločenim izidom 1 proti 1.

Po izvedenih prostih strelih na gol so postali s 4 proti 3 zmagovalci domačini ND Mozirje Zgornje Savinjska, drugouvrščena je bila reprezentanca NZS, tretjeuvrščeni pa Podjetniki ZGS. Doživetje in pol, saj je bilo videti, da so se vsi potrudili dati od sebe najboljše, prikazali so atraktivno igro pred domačim občinstvom. In predvsem za pravo stvar. 

Prav vsi so bili zmagovalci. FOTOGRAFIJE: Jože Miklavc
Prav vsi so bili zmagovalci. FOTOGRAFIJE: Jože Miklavc

Gojencem je ostala tudi nogometna žoga.
Gojencem je ostala tudi nogometna žoga.

Prispeval je tudi pevec Miran Rudan.
Prispeval je tudi pevec Miran Rudan.

Legendarni Ivo Milovanovič
Legendarni Ivo Milovanovič

Med nogometaši so bile tudi prave zvezde.
Med nogometaši so bile tudi prave zvezde.

Dobrodelni, a večkrat neizprosen boj za žogo
Dobrodelni, a večkrat neizprosen boj za žogo

Z vstopnino so zbrali lepo vsoto denarja.
Z vstopnino so zbrali lepo vsoto denarja.

Darja Fišer se je zahvalila za donacijo.
Darja Fišer se je zahvalila za donacijo.

Dobrih pet tisočakov za VDC Saša
Dobrih pet tisočakov za VDC Saša

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije