ŽALOSTNO

Televizijski svet zavit v črnino: znana voditeljica (36) umrla v nesreči

Ponesrečila se je v Oregonu.
Fotografija: Jessi Combs. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Jessi Combs. FOTO: Zaslonski posnetek

BURNS – Televizijska voditeljica in »najhitrejša ženska na štirih kolesih na svetu« Američanka Jessi Combs (36) je umrla v nesreči v puščavi Alvord v ameriški zvezni državi Oregon, ko je skušala zrušiti lastni rekord. Podrobnosti nesreče niso znane.

Combsova, ki je sodelovala v številnih oddajah (denimo v Mythbusters), posnela pa je tudi nekaj svojih televizijskih serij, je oktobra 2013 vozila s povprečno hitrostjo 632 kilometrov (maksimalna je bila 709 km/h) na uro z avtom na štiri kolesa in na reaktivni pogoj in si prislužila naziv najhitrejše ženske. »Njene sanje so bile, da bi postala najhitrejša ženska na svetu. Bila je ena redkih sanjačev s pogumom, da svoje sanje spremeni v resničnost in zapustila je ta svet, ko je vozila hitreje kot katera koli druga ženska na svetu,« je žalostno vest potrdila njena družina.

Absolutni ženski rekord s kopenskim vozilom (trikolesno raketno vozilo SMI Motivator) sicer že od leta 1976 pripada lani umrli gluhonemi kaskaderki Kitty O'Neill, ki je vozila s povprečno hitrostjo 825 km/h in maksimalno 999 km/h prav tako v puščavi Alvord, medtem ko je absolutni svetovni rekord v obeh konkurencah v lasti Britanca Andyja Greena, ki je leta 1997 v puščavi Black Rock Desert v Nevadi z vozilom ThrustSSC dosegel maksimalno hitrost kar 1227,986 km/h (1,016 maha) in kot prvi s kopenskim vozilom prebil zvočni zid.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije