FORMULA 4

Če ne bi plezala, bi dirkala

Janja Garnbret se je s formulo 4 zapodila po dirkališču v Spielbergu; presenečenje ji je pripravil sponzor Red Bull in jo na koncu s helikopterjem odpeljal domov.
Fotografija: Janji so se na Red Bull Ringu uresničile sanje.
Odpri galerijo
Janji so se na Red Bull Ringu uresničile sanje.

Slovenski plezalski kraljici Janji Garnbret se je uresničila velika želja: s formulo se je zapodila po avstrijskem dirkališču Red Bull Ring v Spielbergu. Ko se je pred dnevi vrnila s še enega uspešnega tekmovalnega vikenda, je le malo spala v domači postelji.
Odlična plezalka se je odlično znašla tudi za volanom formule 4. FOTOgrafiji: Siniša Kanižaj/Red Bull Content Pool
Odlična plezalka se je odlično znašla tudi za volanom formule 4. FOTOgrafiji: Siniša Kanižaj/Red Bull Content Pool

Ob petih zjutraj jo je namreč že čakala pot v neznano. Redbullovci so ji naročili, naj s seboj vzame vozniško dovoljenje.
 

Dirkaško presenečenje


Vse, kar je vedela, je bilo to, da ji je ekipa Red Bulla po uspehih na svetovnem prvenstvu pripravila presenečenje. Vznemirjenje je bilo veliko, a ko je ob zori sedla v Red Bullov avto s službenim voznikom in se odpeljala v neznano, jo je spanec le premagal.


Ko je odprla oči, kar ni mogla verjeti, da je na dirkališču, po katerem se podijo bolidi formule ena, dirkalniki serije DTM in motocikli razreda motoGP. Janja si je vedno želela preizkusiti svoje sposobnosti v dirkalnem avtomobilu na pravi progi; kakor je povedala, bi zagotovo postala dirkačica, če ne bi plezala. In sanje so se ji zdaj uresničile.
 

V kokpitu formule


Po kratkem spoznavanju s teorijo dirkanja in predstavitvijo načrta za dirkaški dan, se je najprej usedla v Porschejevega caymana S in ga pod budnim očesom inštruktorja pognala po sloviti stezi. Porscheju je sledil odprti dvosed KTM X-Bow, nato pa vrhunec dneva: vožnja s pravo pravcato formulo 4.


Čeprav je bila naša plezalka sprva nekoliko zadržana, saj je se zavedala, da je v bolidu vse precej drugače, je bila že po nekaj krogih v Spielbergu popolnoma navdušena. In na koncu je dejala, da je ni bilo strah in da je neznansko uživala v adrenalinski vožnji. Dodala je, da bi jo bilo morda strah le, če bi bila na sovoznikovem sedežu in ne bi imela volana v rokah. Za konec je sledilo še eno presenečenje: domov jo je odpeljal Red Bullov helikopter! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije