NAVIJAČI

Veselje hrvaškega vrha v nabito polnem letalu in Moskvi

Z zagrebškega letališča je proti Rusiji poletelo največje potniško letalo doslej.
Fotografija: Hrvaška že teden dni živi v nogometni mrzlici. FOTO: Vlada R. Hrvatske, Twitter
Odpri galerijo
Hrvaška že teden dni živi v nogometni mrzlici. FOTO: Vlada R. Hrvatske, Twitter

ZAGREB – Vsa Hrvaška je danes na nogah in v pričakovanju nocojšnje nogometne tekme proti Angliji. Z zagrebškega letališča Franjo Tuđman je danes proti Moskvi poletelo okoli 1500 hrvaških navijačev, med potniki na izrednih letih proti Rusiji pa sta bila tudi predsednika hrvaške vlade in sabora Andrej Plenković in Gordan Jandroković.



Plenković je na svojem twitter profilu objavil posnetek, ki prikazuje noro vzdušje z navijači v nabito polnem letalu. Na začetku videoposnetka navijači pojejo hrvaško navijaško pesem, a je Plenković objavil le del, kjer se sliši: »Bežite ljudje, bežite iz mesta, prihaja pijana ekipa.«

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović se kljub uspešnemu in predanemu navijanju, sicer mimo protokola, na tekmi med Hrvaško in Rusijo nocojšnje zaradi vrha zveze Nato v Bruslju ne bo mogla udeležiti. Vseeno ima za nogometaše menda v načrtu presenečenje. »Našla bom način, kako jim bom dala vedeti, da sem z njimi«, je povedala za hrvaške medije.

Po poročanju hrvaških medijev sta se na isto letalo kot hrvaški vrh vkrcala tudi prokurist Kraša Marica Vidaković in predstavnica velikih dobaviteljev v postopku izredne uprave Agrokorja.

Poleg šestih izrednih poletov hrvaške letalske družbe Croatia Airlines je več kot 450 potnikov proti ruski prestolnici popeljalo tudi najeto letalo boeing 777-300ER. Gre za največje potniško letalo, ki je doslej poletelo z zagrebškega letališča, piše STA.

Na Hrvaškem so v ponedeljek prodali približno 3000 dodatnih vstopnic za današnjo tekmo, že prej so jih hrvaški navijači kupili več kot 6400.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije