ARSO SPOROČA

ARSO prižigal alarme za točo

Arso prižiga alarmne za točo, poglejte, v katerih delih Slovenije je verjetnost pojava najvišja.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Vukelič Ljubo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Vukelič Ljubo

Agencija RS za okolje prižiga alarme za točo. Velika verjetnost pojavljanja toče je na Dolenjskem, v Ljubljani z okolico in v Spodnjem Posavju, srednja verjetnost pa na Savinjskem. 

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče FOTO: Arso
Verjetnost trenutnega pojavljanja toče FOTO: Arso

Ponoči se bo povsod po Sloveniji pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, v Zgornjesavski dolini okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno. Popoldne bodo nastale posamezne plohe in tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija.

Kaj nas čaka v prihodnje?

V noči na torek in v torek bo večinoma oblačno s pogostim dežjem, tudi nevihtami. Možni bodo močnejši nalivi. Malo hladneje bo. V notranjosti Slovenije bo pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa jugozahodnik, ob morju bo pihal jugo ali jugozahodnik. V noči na sredo bo dež, razen na zahodu, ponehal.

V sredo bo v zahodnih krajih pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, tudi s kakšno nevihto. Drugod bo dokaj sončno, popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

Vremenska slika

Nad zahodno in srednjo Evropo Ter nad večjim delom Sredozemlja je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah z jugozahodnikom doteka k nam postopno bolj vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči so delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno. Popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

Kako pa je bilo z vremenom pri vas? Kontaktirajte nas.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije