FORMULA 1

Verstappen zmagovalec VN Japonske, v Katarju bo lahko nov naslov prvaka potrdil

Njegova ekipa Red Bull pa je že potrdila letošnjo zmago v konstruktorskem seštevku.
Fotografija: Svetovni prvak formule 1 Max Verstappen je naredil nov korak k ubranitvi naslova. FOTO: Issei Kato Reuters
Odpri galerijo
Svetovni prvak formule 1 Max Verstappen je naredil nov korak k ubranitvi naslova. FOTO: Issei Kato Reuters

Svetovni prvak formule 1 Max Verstappen je naredil nov korak k ubranitvi naslova. Na preizkušnji za VN Japonske v Suzuki je z novo zmago še povečal naskok v seštevku sezone. Njegova ekipa Red Bull pa je že potrdila letošnjo zmago v konstruktorskem seštevku. Drugo in tretje mesto sta osvojila McLarnova dirkača Lando Norris in Oscar Piastri.

Verstappen je prevlado ves konec tedna potrdil še z zmago na dirki, s prvega startnega mesta si je privozil 13. zmago v sezoni in 48. v karieri.

Na stopničke sta se uvrstila še oba McLarnova voznika, drugi je bil Britanec Norris, tretji pa Avstralec Piastri, slednji je tako prvič v karieri prišel do odra za zmagovalce.

Red Bull je, čeprav tokrat drugi voznik Mehičan Sergio Perez ni dobil točk, z zmago Verstappna tudi v praksi zbral dovolj točk, da ga najbližja zasledovalca Mercedes in Ferrari na preostalih šestih dirkah ne moreta več ujeti.

Max Verstappen. FOTO: Issei Kato Reuters
Max Verstappen. FOTO: Issei Kato Reuters

Že na naslednji preizkušnji čez dva tedna v Katarju pa bo lahko nov naslov prvaka potrdil tudi Verstappen, ki ima zdaj 177 točk naskoka pred Perezom.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije