DIRKA PO ITALIJI

Veliki dan za kolesarstvo: Jan Tratnik z etapno zmago na Giru

Naš kolesar je zmagovalec 16. etape dirke po Italiji od Vidma do San Daniele del Friullija.
Fotografija: FOTO: Jennifer Lorenzini, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Jennifer Lorenzini, Reuters

Slovenski kolesar Jan Tratnik je zmagovalec 16. etape dirke po Italiji od Vidma do San Daniele del Friullija. Po 229 kilometrih, ki jih je 30-letni Idrijčan preživel v begu, je bil kolesar Bahrain-McLarna v zahtevnem zadnjem kilometru boljši od Avstralca Bena O'Connorja. Postal pa je peti Slovenec z etapno zmago na Giru.


Na prvem od teh se je Tratnik v močnem ritmu znebil Boara in sam nadaljeval v zadnjih 45 kilometrih. Ves čas je nadzoroval prednost pred zasledovalci, na zadnjem kategoriziranem vzponu pa ga je hitro lovil O'Connor. Posebej zahteven je bil zadnji kilometer z odsekom, kjer se je cesta pokonci postavila tudi z naklonom 20 odstotkov. Odločitev je padla prav tam, več moči pa je prihranil Tratnik. Avstralec je prvi napadel, a se Tratnika ni mogel znebiti, ta pa je nato v protinapadu po desni švignil mimo O'Connorja in slavil največjo zmago v karieri.

Tratnik je slavil tretjič v karieri na dirkah, kjer ni šlo za vožnjo na čas, v tej kategoriji ima pet zmag. Najboljši je bil na klasiki Limburg (2018), postal pa je tudi državni prvak na cestni dirki (2016).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije