SMUČANJE

Slovenska ničla v S. Ameriki

Meta Hrovat je odstopila v drugi vožnji veleslaloma. Ekipa v hitrih panogah prepočasna za prve točke.
Fotografija: Christof Innerhofer FOTO: Eric Bolte Usa Today Sports
Odpri galerijo
Christof Innerhofer FOTO: Eric Bolte Usa Today Sports

LJUBLJANA – S tekmama v Killingtonu in Lake Louisu se je začela severnoameriška turneja alpskih smučarjev in smučark. Sobota ne bo šla ravno v rezultatske anale slovenskih rezultatov, saj so tako dekleta kot fantje ostali brez točk za svetovni pokal. Uvodni moški smuk sezone je dobil 29-letni Avstrijec Max Franz, ki mu teren v Lake Louisu očitno ustreza. Osmič se je zavihtel na oder za zmagovalce, od tega trikrat prav v Lake Louisu, tolikokrat še v Val Gardeni. Drugi je bil Italijan Christof Innerhofer, tretji pa njegov rojak Dominik Paris. Štirje slovenski smukači niso bili v ospredju. Še več: ostali so brez točk. Martin Čater, ki je največ obetal na treningu, je pristal na 31. mestu, Boštjan Kline je bil 40., Klemen Kosi 48., Miha Hrobat 60.
Lani sta premiero zaznamovala Čater in Kline, ki sta bila z zaostankom dveh sekund in sedmih stotink 25. Tokrat je Čater zaostal dve sekundi in 17 stotink, kar je lahko indikator, da Slovenija ni zmanjšala zaostanka za svetovnim vrhom. Prva tekma ne more in ne sme biti merilo, je pa lahko opozorilo. »Čater je smučal zelo v redu, malo sem videl zakrčenosti, a reagiral je tako, kot je treba. Zgoraj na prvih dveh odsekih je imel prevelik zaostanek, da bi lahko dobil kakšne točke. Boštjan Kline se je proge lotil dobro, do Trenerskega kota je bil zelo v redu, potem pa je v ključni del prišel z večjo hitrostjo, kot jo je imel na treningu, in si ni zaupal. Tekmovalca na Atomicu, Klemen Kosi in Miha Hrobat, sta smučala dobro, a je šlo počasi,« je po smuku analitično razmišljal trener Peter Pen.

Meta edina adutinja

Ženski veleslalom je potrdil, da ima ženska izbrana vrsta eno kakovostno in konkurenčno tekmovalko. To je Meta Hrovat, preostalim do tega še precej manjka. Kranjskogorka je bila z 12. mestom edina slovenska finalistka drugega veleslaloma sezone, Ana Drev je pristala na 33. mestu, Ana Bucik je bila 53. V drugo je vtis pokvarila še Hrovatova, ki je odstopila. Slavila je vodilna veleslalomistka sezone, Italijanka Federica Brignone, na odru za zmagovalke sta bili še vodilna po prvi vožnji Norvežanka Ragnhild Mowinckel ter Avstrijka Stephanie Brunner, tretja tudi na prvi progi, za prve karierne stopničke v svetovnem pokalu. »Meta je začela bolj zadržano, potem pa nadaljevala zelo dobro. V drugem teku je ta rezultat seveda želela popraviti. Na prelomnici je naredila napako, od tam naprej pa je vedela, da mora še več tvegati. Morda je malo pretiravala in v strmini padla na bok. Nabira izkušnje, na ta sneg se je odzvala zelo dobro. V Ameriki so vedno drugačne razmere. Ani Drev je malo zmanjkalo za drugo vožnjo. Zagotovo je smučala bolje kot v Söldnu. Napreduje, a v zgornjem delu bi lahko naredila več,« je sobotne nastope ocenil vodja ženske vrste Denis Šteharnik

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije