TENIS

Slovenija izgubila dvoboj pokala BJK proti Slovaški (FOTO)

Čeprav si je Slovaška s tretjo točko že zagotovila skupno zmago, bosta ekipi v dvorani Peugeot v Bratislavi odigrali še en dvoboj.
Fotografija: FOTO: Itf
Odpri galerijo
FOTO: Itf

Slovenska ženska teniška reprezentanca je pričakovano izgubila dvoboj kvalifikacij za zaključni turnir pokala Billie Jean King. Brez najboljših igralk, Kaje Juvan in Tamare Zidanšek, ni bila kos zasedbi Slovaške, ki je do zmage prišla že po prvih treh partijah.

FOTO: Itf
FOTO: Itf

FOTO: Itf
FOTO: Itf

Gostiteljicam je zmago v Bratislavi zagotovila najmlajša članica ekipe, 16-letna Renata Jamrichova, sicer prva mladinka na svetu, ki je bila v uvodni sobotni partiji boljša od Veronike Erjavec s 6:2 in 6:0.

Slovaška se je uvrstila na finalni turnir najboljših 12 ekip v pokalu BJK v Sevillo, kjer je Slovenija lani novembra nastopila v polfinalu, izbranke kapetana Andreja Kraševca pa bodo jeseni igrale za obstanek med svetovno elito.

Čeprav si je Slovaška s tretjo točko že zagotovila skupno zmago, bosta ekipi v dvorani Peugeot v Bratislavi odigrali še en dvoboj. Namesto četrtega posamičnega se bosta gledalcem predstavili dvojici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije