SMUČANJE

Shiffrinova nepremagljiva na slalomih, Slovenke brez točk

Maruša Ferk priložnosti ni izkoristila.
Fotografija: Mikaela Shiffrin. FOTO: Marco Tacca, AP
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin. FOTO: Marco Tacca, AP

SEMMERING – Mikaela Shiffrin ostaja slalomska kraljica v letu 2018. Po vodstvu v prvi vožnji je Američanka v finalu ubranila vse napade izzivalk ter je leto sklenila z zmago na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark na Semmeringu.

Američanka je vrgla rokavico zmagovalki petkovega veleslaloma Slovakinji Petri Vlhovi, ki je na drugem mestu zaostala 29 stotink sekunde, potem ko je bila druga tudi na prvi progi. Zadnji slalom in zadnjo tekmo svetovnega pokala v letu 2018 je na tretjem mestu končala Švicarka Wendy Holdener (+0,38).

Triindvajsetletnica si je že po prvi vožnji nabrala dovolj veliko prednost in je osvojila rekordno petnajsto zmago v koledarskem letu ter 51. v svetovnem pokalu. Američanka je s 36. slalomsko zmago v svetovnem pokalu postavila nov mejnik. Pred njo je le še absolutni rekorder sloviti Šved Ingemar Stenmarka, ki je v karieri osvojil 40 slalomskih zmag.

Slovenska odprava brez osvojene točke zapušča prizorišče zadnje ženske tekme svetovnega pokala v letu 2018 v avstrijskem Semmeringu. Maruša Ferk, ki si je s 30. časom prve vožnje slaloma kot edina Slovenka zagotovila nastop v finalu, priložnosti ni izkoristila. Gorenjka je na drugi progi startala kot prva, a je nastop končala že po nekaj zavojih.

S Semmeringom se zaključuje letošnji spored ženskih tekem v svetovnem pokalu. Naslednja tekma bo paralelna mestna preizkušnja na novega leta dan v Oslu, prvi januarski konec tedna pa bo že v znamenju slalomskih preizkušenj na Sljemenu nad Zagrebom.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas