KOLESARSTVO

Roglič Evenepoelu odščipnil še 15 sekund, etapna zmaga Arensmanu

15. etapo je dobil Thymen Arensman.
Fotografija: Primož Roglič. FOTO: Bram Berkien
Odpri galerijo
Primož Roglič. FOTO: Bram Berkien

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tudi v 15. etapi s ciljem v Sierra Nevadi odščipnil nekaj časa vodilnemu kolesarju na dirki po Španiji, Belgijcu Remcu Evenepoelu. Je pa obema nekaj časa vzel Španec Enric Mas (Movistar), ki je v cilj pripeljal kot drugi. Etapna zmaga je pripadla Nizozemcu Thymenu Arensmanu (Team DSM).

V skupnem seštevku sicer na prvih treh mestih ni prišlo do sprememb, so se pa spremenila časovna razmerja. Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) je po precej boljši današnji predstavi v primerjavi s sobotno ohranil minuto in 34 sekund prednosti pred Rogličem, ki je ciljno črto na Alto de la Hoya na 2512 m nadmorske višine prečkal kot peti.

Današnja etapa od Martosa do Sierre Nevade (152,6 km) je potekala po pričakovanjih. Pobegnila je številčna ubežna skupina, ekipe najboljših kolesarjev na dirki pa so vanjo vključila nekaj kolesarjev v želji pridobiti taktično prednost na zadnjih dveh vzponih.

Takoj na prvem resnem kategoriziranem vzponu na prelaz Purche (9,1 km/7,6 %) je Jumbo-Visma pomagala narekovati ritem, a prave selekcije med najboljšimi ni bilo. Skupina se je začela krhati šele na zadnjem, 22,3 km dolgem vzponu (7,9 %) na Sierra Nevado. Roglič je od najboljših prvi napadel, potem ko je ostal brez moštvenih kolegov, a se ni mogel otresti Evenepoela.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije