SKOKI

Prevc ponovil sobotni uspeh, Hrgota pa: »Žal, tokrat so nas zagotovo sodniki oškodovali za zmago«

Že včeraj je bil fenomenalen na smučarskih poletih v Oberstdorfu.
Fotografija: Foto: Igor Zaplatil/Delo FOTO:
Odpri galerijo
Foto: Igor Zaplatil/Delo FOTO:

Avstrijec Stefan Kraft (433,5 točke) je zmagal na drugi tekmi za svetovni pokal na letalnici v nemškem Oberstdorfu. Drugi za vodilnim v seštevku svetovnega pokala je bil Peter Prevc (430,2), tretji Japonec Ryoyu Kobayashi (422,1), četrti pa Timi Zajc (421,9), zmagovalec sobotne tekme.

image_alt
Veliko zmagoslavje Timija Zajca in Petra Prevca

»Še ena odlična tekma za mano v Oberstdorfu. Drugi polet je bil res izjemno dolg, izjemno dober. Malo je manjkalo do zmage, ampak drugo mesto je odličen rezultat,« je bil v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) vesel Peter Prevc.

Peter Prevc je ponovil drugo mesto s tekme dan prej, v finalno serijo druge tekme pa se je uvrstilo vseh pet slovenskih predstavnikov. Na desetem mestu je bil Domen Prevc (407), 24. Lovro Kos (354,9), 27. pa Žak Mogel (345,2).

image_alt
Nika Prevc z drugim mestom do jubilejnih desetih stopničk

Glavni slovenski trener Robert Hrgota se je za SZS razgovoril tudi o sodnikih. »Odličen skok Petra v drugi seriji. Gladko najdaljši, najboljši. Žal, tokrat so nas zagotovo sodniki oškodovali za zmago. Mogoče si je Peter danes to res zaslužil, sploh s tem drugim skokom. Očitno še nima takega imena kot nekdo drug. Na tem bo potrebno še delati. Škoda tudi Timija, ki je za las zgrešil zmagovalni oder, a mislim, da lahko zadovoljni zapuščamo Oberstdorf.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije