NOGOMET

Poseben teden Žana Celarja, Madrid ploska Oblaku

Slovenski kandidati za euro opozorili nase. Rdeče-beli Madrid ploska Janu Oblaku.
Fotografija: Jan Oblak je ohranil nedotaknjno mrežo. FOTO: Isabel Infantes/ Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak je ohranil nedotaknjno mrežo. FOTO: Isabel Infantes/ Reuters

LJUBLJANA • Pisanim reprezentančnim dnevom, ki se jih bomo seveda na Slovenskem še posebej radi spominjali zavoljo uvrstitve bojevnikov Matjaža Keka na euro 2024, je odzvonilo. Nogometna pozornost stare celine je spet usmerjena ligaškim bojem, nekateri naši reprezentančni kandidati za odhod na omenjeno prvenstvo so močno opozorili nase.

Med slovenskimi aduti na tujem je bil posebej učinkovit Žan Celar v švicarskem prvenstvu. Za svoj Lugano je na gostovanju pri Yverdonu dvakrat zadel v polno, v izjavi za klubsko spletno stran pa poudaril: »Zabijanje golov je moja naloga. Sicer pa je bil ta teden zame prav poseben. Slovenska reprezentanca se je uvrstila na evropsko prvenstvo, Lugano pa je spet na zmagovalnem tiru.« Dobre volje sta bila tudi Tomi Horvat in Jan Gorenc Stanković v Gradcu. Njun Sturm je brez težav ugnal Lustenau z 2:0, prvi gol je prispeval Horvat. »Dobro mi gre zdaj, ni kaj, Sturm pa tudi lepo nabira točke,« je poudaril 24-letni Prekmurec po tekmi, po kateri so štajerski črno-beli s 33 točkami skupaj na vrhu lestvice s Salzburgom.

Simeonejeve pohvale

Slovenski reprezentančni kapetan Jan Oblak, čigar stožiški objem z dekletom, srbsko teniško igralko Olgo Danilović, je v zadnjih dneh močno odmeval, je brezhibno opravil tudi svojo prvo klubsko nalogo po vrnitvi iz izbrane vrste. Njegov Atletico je v nadaljevanju španskega prvenstva ugnal Mallorco z 1:0, kot že tolikokrat doslej je bil z golom za zmago junak rdečega-belega dela nogometnega Madrida francoski as Antoine Griezmann. S pohvalami na njegov račun v analizi tekme ni skoparil niti trener Diego Simeone, v obeh madridskih športnih časnikih, Asu in Marci, pa je bilo zaslediti tudi vnovič lepe besede o Oblaku, češ kako se je po zdravstvenih težavah z grlom uspešno vrnil v vrata tako državne reprezentance kot tudi Atletica. Siniša Uroševič

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije