HOKEJ

Poplava odpovedi pred testom v Minsku

Močno okrnjena slovenska hokejska reprezentanca pred turnirjem v Belorusiji Novi selektor Ivo Jan ima precej težav pri sestavljanju ekipe
Fotografija: Selektor hokejskih risov Ivo Jan začenja novo trenersko poglavje s pomlajeno zasedbo. Foto: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Selektor hokejskih risov Ivo Jan začenja novo trenersko poglavje s pomlajeno zasedbo. Foto: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Danes popoldne se bo na Bledu zbrala močno pomlajena slovenska hokejska reprezentanca, ki bo od 8. do 10. novembra igrala na pripravljalnem turnirju v Minsku z izbranimi vrstami Belorusije, Francije in Latvije. Že pred prvo objavo seznama povabljenih igralcev se je novi selektor Ivo Jan dogovoril z najvidnejšimi igralci, da tokratni reprezentančni termin izkoristijo za počitek in odpravljanje lažjih poškodb. Nato so sledile nove odpovedi zaradi poškodb in klubskih obveznosti igralcev (vratarja Gašper Krošelj in Matija Pintarič, branilca Blaž Gregorc in Žiga Pavlin ter napadalci Boštjan Goličič, Jure Sotlar in Aleš Mušič). V petek sta udeležbo odpovedala še poškodovana Matic Podlipnik in Jurij Repe, v soboto pa še prav tako zdravstveno načeta Gal Koren in Žan Jezovšek.

Selektor Jan se je sprijaznil, da bo tokrat v glavnem preizkušal mlade sile. »Z nosilci igre smo se dogovorili, da novembrsko prekinitev ligaških tekmovanj izkoristijo za počitek. V glavnem so vsi obljubili, da bodo igrali na februarskem turnirju doma, ko bomo res poskušali sestaviti kar najmočnejšo zasedbo, da bomo videli, pri čem smo,« je pojasnil Jan, ki bo po dveh treningih v sredo na vzhod odpeljal precej neizkušeno ekipo. Tokrat bodo z bogatejšim reprezentančnim stažem izstopali le vratar Luka Gračnar, branilca Klemen Pretnar in Miha Štebih ter napadalci Andrej Hebar, Žiga Pance, Ken Ograjenšek in Anže Kuralt. Glavno tekmovanje sezone bo sicer aprilsko svetovno prvenstvo skupine B v Kazahstanu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije