NOGOMET

Olimpiji prva točka v mestnem derbiju

V zadnjih tekmah 18. kroga 1. SNL brez zmagovalca v Stožicah. V Fazaneriji po zmagi odleglo Sobočanom.
Fotografija: Mestni derbi »na mivki« je ponudfil le razburljivo končnico. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Mestni derbi »na mivki« je ponudfil le razburljivo končnico. FOTO: Črt Piksi

Naj bo čim prej konec. Takšno je bilo razmišljanje v taboru slovenskih nogometnih prvakov po zadnjem žvižgu glavnega sodnika Asmirja Sagrkovića v sklepni tekmi 18. kroga 1. SNL. V mestnem derbiju v Stožicah jim na »mivki« jim ni šlo po načrtih, še 15 minut pred koncem so bili v »sedmih nebesih«.

Albanec Redi Kasa je premagal šišenskega vratarja Matijo Orbanića, toda zadnjo besede je imel najboljši strelec Brava Matej Poplatnik. Nizkorasli, a spretni napadalec, ki je že pri 0:0 z glavo zadel vratnico, je v 86. minuti v drugem poskusu z glavo matiral Denisa Pintola za še četrto točko v mestnih derbijih v tej sezoni.

Točka manj zaostanka za Celjani je le slaba uteha. Ali pač dobra. Bolje ena kot nobena. S tekmo več so zmanjšali zaostanek za Celjani na pet točk, to pa je tudi najpomembnejše za trenerja Zorana Zeljkovića, ki bi najbrž poslal nogometaše na zimski odmor. Čakajo pa jih še tri težke tekme.

Na Bonifiki se je jezil Ante Šimundža

Maribor je na Bonifiki pokazal tudi kakovost, trikrat je ulovil zaostanek. Vijolični so v tem navdušili trenerja Anteja Šimundžo, a ga tudi ujezili, ker so si prej privoščili zaostanek. Šimundža po tekmi ni skrival jeze in je deloma tudi razkril na kakšen način vodi moštvo. Zelo je drugačen od kolegov in tekmecev, Damirja Krznarja, Zorana Zeljkovića in Safeta Hadžića.

Če za trojico velja, da so mehkejši, ima Mariborčan izrazito avtoritativen pristop, pred katerim »pokleknejo« tudi »sedmosilaši«. Medtem ko se je Hadžić skoraj opravičeval za svoje poteze, je Šimundža dal vedeti, da ni dovzeten za »drugačno mnenje«, a tudi dobro ve, kje je zgornja meja, do katere še lahko gre.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije