ŽREB

Zmešnjava: žreb lige prvakov bo ponovljen

Oblak bi moral igrati proti Bayernu, Handanović proti Ajaxu, Šeško pa proti Liverpoolu.
Fotografija: FOTO: Leonhard Foeger Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Leonhard Foeger Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Nyonu v Švici danes opravila žreb osmine finala lige prvakov. Kroglice so določile, da se bo slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak z Atleticom pomeril z Bayernom. Samirja Handanovića z Interjem čaka Ajax, Benjamina Šeška, člana Salzburga, pa Liverpool, toda žreb naj bi bil zdaj ponovljen. Zaradi človeške napake oziroma nepravilnega umeščanja tekmecev za drugi par je Villarreal dobil za nasprotnika Manchester United, s katerim se po pravilih ne sme srečati v osmini finala, saj je bil z njim že v skupinskem delu.

Prve tekme osmine finala bodo sicer 15. in 16. februarja 2022, povratne pa 22. in 23. Četrtfinali so na sporedu marca, polfinala konec aprila in v začetku maja, finale pa bo 28. maja v Sankt Peterburgu.

Evropska liga

Žreb evropske nogometne lige je določil, da se bo Atalanta Josipa Iličića v kvalifikacijah za osmino finala februarja prihodnje leto pomerila z grškim Olympiacosom, moldavski Šerif Tiraspol, kjer nastopa Lovro Bizjak, bo igrala s portugalsko Brago, Leipzig Kevina Kampla pa z Real Sociedadom iz San Sebastiana.

Konferenčna liga

Žreb kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo v nogometu pa je določil, da se bo grška ekipa Paok, v kateri igra Jasmin Kurtić, sredi februarja srečala z danskim Midtjyllandom. Miha Zajc se bo s turškim Fenerbahčejem pomeril s Slavio iz Prage, Dejan Petrovič z Rapidom pa s Tottenhamom ali Vitessejem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije