Noro: Slovenci v polfinalu evropskega prvenstva

Tekmo proti Norvežanom so izgubili za tri gole (33 : 30).
Fotografija: Še preden so stopili na parket proti Norvežanom, so se Slovenci že uvrstili v polfinale evropskega prvenstva. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Še preden so stopili na parket proti Norvežanom, so se Slovenci že uvrstili v polfinale evropskega prvenstva. FOTO: Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je že pred  tekmo z Norveško prebila v polfinale evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Napredovanje med štiri najboljše ji je omogočila zmaga Portugalske nad Madžarsko s 34 : 26 (16 : 14).

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so imeli pred zadnjo tekmo drugega dela skupine II neulovljivo prednost pred svojimi zasledovalci iz Portugalske, Madžarske, z Islandije in s Švedske. V primeru zmage bi po točkah ujeli Norvežane in jih zaradi zmage na medsebojni tekmi tudi prehiteli na lestvici ter osvojili prvo mesto v svoji skupini. A se ni izteklo tako. Na tekmi so namreč slavili Norvežani s 33 : 30.

Slovenija je doslej najboljšo uvrstitev na evropskih prvenstvih dosegla 2004, ko je na domačih tleh osvojila srebrno odličje.

Španci prehiteli Hrvate

Na Dunaju so se za prvo mesto v skupini I udarili španski in hrvaški rokometaši, po hudem boju pa se je tekma končala brez zmagovalca 22 : 22 (12 : 11). Prvo mesto v tej skupini so zaradi boljše razlike v golih osvojili Španci.

Najbolj prestižne tekme letošnjega turnirja bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu. V petkovem polfinalu bodo nastopili Slovenija, Norveška, Španija in Hrvaška, po slovensko-norveškem obračunu pa bosta znana oba para.

Poraženca petkovih tekem se bosta dan kasneje pomerila v tekmi za tretje mesto, zmagovalca pa v velikem finalu. Vse odločilne tekme bodo v Tele2 Areni, ki bo za rokometne potrebe lahko sprejela 22.000 gledalcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije