ROKOMET

Niso verjeli, da lahko zmagajo

Rokometaši Celja v ligi prvakov ponovno praznih rok iz Zagreba. Krim pričakovano ni dohajal evropskega klubskega prvaka Györ.
Fotografija: Celjski rokometaš Kristjan Horžen je imel v obrambi boje z Lukom Mrakovčićem. Foto: Cropix
Odpri galerijo
Celjski rokometaš Kristjan Horžen je imel v obrambi boje z Lukom Mrakovčićem. Foto: Cropix

LJUBLJANA – Rokometaši Celja Pivovarne Laško na gostovanju v Zagrebu niso končali črnega obdobja. V tekmi 7. kroga lige prvakov so z gostitelji ponovno izgubili, tokrat z 22:24 (9:11), tako da so jih Zagrebčani na lestvici v boju za šesto mesto, zadnje, ki še vodi v osmino finala, s petimi do zdaj osvojenimi točkami prehiteli. Celjani na sedmem mestu imajo štiri. Ista nasprotnika se bosta znova merila že v nedeljo, ko bo ob 17. uri obračun 8. kroga lige prvakov v Zlatorogu. Zagreb je tokrat v domači Areni vseskozi vodil, slovenski prvak se je sicer pred koncem trikrat približal na zadetek zaostanka, a so purgerji v tekmi, kjer je bila zaradi pomembnosti derbija živčnost prisotna na obeh straneh, ladjo le varno zapeljali v luko dveh točk.
Celjski rokometaš Kristjan Horžen je imel v obrambi boje z Lukom Mrakovčićem. Foto: Cropix
Celjski rokometaš Kristjan Horžen je imel v obrambi boje z Lukom Mrakovčićem. Foto: Cropix

Najboljši domači strelec je bil Zlatko Horvat s šestimi zadetki, na drugi strani jih je Branko Vujović dosegel pet. Zagrebčani so denimo odlično ustavili francoskega zvezdnika Celja Williama Accambraya, uspela sta mu le dva zadetka. Pri domači vrsti se je odlikoval tudi slovenski reprezentančni vratar Urh Kastelic, zbral je enajst obramb, svoje prebliske sta imela gostujoča Klemen Ferlin in Aljaž Panjtar (skupaj trinajst obramb). »Lahko obžalujemo slab začetek tekme.

Uvodoma je bilo namreč videti, kot da nismo verjeli v to, da lahko zmagamo. Nato smo obrambo popravili, v napadu pa še vedno igrali preveč statično. Prepozno smo začeli verjeti v končni uspeh, pri tem pa nas je tudi v drugem delu pokopala slaba realizacija,« je dejal trener Celja Tomaž Ocvirk. »Vsekakor je glavni razlog za poraz slaba igra v napadu. Dvaindvajset zadetkov je premalo, da bi lahko dobili tekmo,« pa je ocenil srednji zunanji igralec Rok Ovniček.

V ljubljanski dvorani Kodeljevo pa ni bilo nobenega dvoma o zmagovalki, evropske klubske šampionke iz Györa so v 5. krogu skupine C lige prvakinj Krim Mercator premagale z 32:23 (16:10). Nina Zulić je za domače tigrice dosegla pet zadetkov, Brazilka Eduarda Amorim jih je za gostje sedem. Obe ekipi sta se sicer že uvrstili v drugi del elitnega tekmovanja stare celine. »Zelo me veseli, da smo se dolgo upirali favoritinjam, Györ pa je pač pokazal svojo kakovost,« je trener Krima Uroš Bregar iz poraza potegnil tudi pozitivne sklepe.

»Györ je zvezdniška ekipa, ki ji je zelo težko slediti, sploh glede na to, da nas pestijo poškodbe. Menim, da smo korektno odigrale tekmo, le določene stvari so bile malce slabše. Györ je pač takšna ekipa, ki te že sama prisili v napake,« pa je dodala Nina Zulić. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije