SKOKI

Nika Križnar tretja v Trondheimu, Nika Prevc peta

Nika Prevc je bila peta
Fotografija: Nika Križnar FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Nika Križnar FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar (255,2 točke), vodilna po prvi seriji tretje tekme norveške turneje na srednji skakalnici v Trondheimu, je na koncu zasedla tretje mesto. Zmagala je domačinka Eirin Maria Kvandal (256) pred Avstrijko Evo Pinkelnig (255,4), prvo izzivalko Nike Prevc v boju za skupno zmago. Prevc (252,2) je bila danes peta.

Po prvi seriji je najboljšima Slovenkama kazalo še bolje, Križnar je vodila, Prevc pa je bila tretja. V finalu je šlo zelo na tesno, med prvimi tremi je odločalo le osem desetink točke. V tej igri desetink jo je najbolje odnesla Kvandal, ki je na norveški turneji po slavju v Oslu slavila še drugo zaporedno zmago.

Na zmagovalni oder se je s četrtega mesta po prvi seriji prebila Pinkelnig, ki edina še lahko prepreči skupno zmagoslavje Prevc v svetovnem pokalu. Petintridesetletnica je danes naproti Prevc nadoknadila 35 točk.

Poleg najboljših dveh Slovenk je v finalu nastopila le še Katra Komar (215,3 točke), ki je zasedla 20. mesto. Taji Bodlaj s 36. in Emi Klinec s 37. mestom je tokrat spodletelo za trideseterico.

V sredo skakalke na drugi postojanki turneje surovi zrak čaka še ena tekma; preselile se bodo na veliko skakalnico.

Sicer pa je bil danes na Norveškem odličen tudi Peter Prevc, ki mu je v Trondheimu ušla zmaga za manj kot točko

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije